Gatestone Institute опублікував доповідь про переслідування християн в ісламських країнах у грудні 2013 року
  • Чтв, 10/04/2014 - 16:40

Американський Gatestone Institute опублікував доповідь про переслідування християн в ісламському світі в грудні 2013 року. Як це зазвичай трапляється в місяці, коли багато християнських громад святкують Різдво, кількість злочинів щодо християнських церков зростає, інформує «Седмиця».

Так у Багдаді в результаті трьох окремих вибухів на Різдво загинули 37 людей, понад 50 отримали поранення. У Кенії вранці 25 грудня мусульманська молодь закидала пляшками із запальною сумішшю дві церкви, одну з них повністю зруйнували. У Сомалі напередодні Різдва влада випустила спеціальну директиву, яка забороняє будь-які християнські святкування. Органам безпеки наказали суворо стежити за її виконанням. У Пакистані, навпаки, поліція охороняла християнські храми, щоб запобігти нападам, пам'ятаючи про теракт у церкві Всіх Святих за три місяці до цього, що забрав життя 130 християн.

У сирійській Маалюлі в грудні трьох християн Греко-Католицької Церкви стратили повстанці за відмову зректися віри. У єгипетському селі Таршуб, Верхній Єгипет, під тиском прихильників «Братів-мусульман» перед Різдвом закрили церкву, яка діяла тут 40 років, а священикові заборонили в'їжджати в село.

В Індонезії закрили 5 церков. Церкву в Південному Сулавесі зруйнували. У Татарстані підпалили 7 православних церков. У Сирії повстанці випустили кілька мінометних снарядів по церкві в провінції Дараа, вбивши 12 осіб. П'ятьох дітей вбили в результаті обстрілу християнської школи. У Камеруні ісламісти перерізали горло місіонерові Давиду Діні Матавару. Цього ж дня в тому ж регіоні викрали французького священика Жоржа Ванденбеуша. Арешти навернених в християнство мусульман здійснили в грудні і провели в Єгипті та Ірані.
Це лише частина злочинів, скоєних проти християн в ісламських країнах або регіонах з мусульманською більшістю, описаних Gatestone Institute. Серія доповідей має довести, що злочини проти християн з боку мусульман не є «випадковими», але відбуваються систематично, а їхні причини кореняться в світогляді, натхненному законами шаріату.

За матеріалами: blagovest-info.ru