Єпископ Шнайдер закликав молитися за духовне визволення Ватикану
  • Суб, 16/10/2021 - 17:14

Католики мають молитися за визволення Ватикану з «духовних кайданів зла», видимим проявом яких є активна співпраця з ворожими Церкві глобалістськими силами.

Про це заявив єпископ-помічник Астани Атаназій Шнайдер під час візиту до США.

Під час виступу на конференції у Піттсбурзі, а також у інтерв’ю виданню «The Remnant» владика Атаназій прокоментував ряд тенденцій і подій у житті Католицької Церкви, які свідчать про її кризовий стан, – від інциденту зі вшануванням язичницького ідола Пачамами і занепаду євхаристійного культу до «Traditionis custodes» і залучення духовенства до реклами фармацевтичної продукції, виготовленої з використанням клітинних ліній, що походять із тіл абортованих дітей.

Однією із тем розмови була активна співпраця між Ватиканом та наднаціональними структурами і політиками глобалістського спрямування. Коментуючи такий стан речей, єпископ Шнайдер ствердив, що Святий Престол став «чимось на кшталт капелана ООН», підтримуючи «глобалістський порядок денний з натуралістичними, антихристиянськими, цілком матеріалістичними менталітетом та ідеологією».

Особливо помітним стало залучення церковних кіл до дискурсу теперішньої «пандемії». Воно, згідно з думкою ієрарха, засвідчило, що «Святий Престол став пропагандистом матеріалістичної ідеології надання пріоритету тілу на шкоду духовному здоров’ю та перспективі вічності». При нагоді єпископ підкреслив, що у його єпархії не було ні блокування храмів, ні примусу до носіння масок. Це стало можливим не тільки завдяки тому, що люди Сходу все ще зберігають здоровий глузд, але й перш за все завдяки Божому захисту, отриманому через те, що у його єпархії не практикують євхаристійні зловживання, зокрема роздачу Причастя в руки. Водночас Шнайдер похвалив тих католиків, які, живучи в країнах, де богослужіння були заборонені світською владою, брали участь у підпільних Літургіях.

Владика Атаназій порівняв теперішнє становище Святого Престолу з описаним у 12 главі Книги Діянь перебуванням апостола Петра у в’язниці (звідки його визволив ангел). «Сьогодні Петро перебуває у духовному ув’язненні, і нам потрібно закликати ангелів на допомогу, аби прогнати зловмисників, що проникли до Церкви, навіть на вершині ієрархії», – сказав єпископ. Також Атаназій Шнайдер закликав просити про заступництво Пресвяту Богородицю як ту, хто покликана зруйнувати всі єресі.

Джерело: Політична Теологія