Єпископи Бразилії скритикували організаторів Чемпіонату світу з футболу
  • Суб, 14/06/2014 - 21:13

За останні кілька місяців бразильці вийшли на вулиці, щоб показати своє невдоволення організаторами Чемпіонату світу з футболу, який проходить в їхній країні.

Список скарг досить довгий: від відсутньої інфраструктури, у тому числі брак шкіл та лікарняних ліжок, до нецільового використання державних коштів на будівництво дорогих нових стадіонів.

Продовжуючи тему протестів і суперечок, Національна конференція бразильських єпископів видала «червону картку» для суворого покарання організаторів Кубка світу.

«Червона картка» – це листівка, яку розповсюджують в Інтернеті та Церкві, в ньому перераховано вісім промахів уряду та посадових осіб Міжнародної федерації футболу.

Також у ньому йдеться про виселення цілих сімей та демонтаж будівель, заради звільнення місця для стадіонів, руйнування навколишнього середовища та відмова від громадських грошових внесків для будівельно-монтажних робіт протягом місячного турніру.

Проте у листівці також перераховується шість елементів для забиття «переможного голу» під час чемпіонату світу: гарантія житла для всіх, захист для робітників, особливо вуличних торговців, боротьба з торгівлею людьми, а також дотримання прав шанувальників і протестувальників.

Конференція Єпископів Бразилії підтримала бездомних, щоб вони не були «викинуті з громадських місць під час чемпіонату, а потім повернуті назад на вулиці як речі». Вони також підтвердили свою участь у міжнародній кампанії боротьби проти секс-торгівлі.