Іракські ієрархи: Апостольський візит – джерело радості й миру
  • Срд, 12/06/2019 - 09:59

Католицькі ієрархи Іраку висловлюють радість з приводу новини про намір Папи Франциска відвідати країну наступного року.

Під час зустрічі з учасниками Пленарної Асамблеї Ради організацій, що допомагають Східним Католицьким Церквам (R.O.A.C.O), у понеділок, 10 червня 2019 р., Папа Франциск висловив бажання відвідати Ірак наступного 2020 року. Для мешканців країни – це довгоочікувана новина, як зазначив у телефонному інтерв’ю для VaticanNews єпископ-помічник Халдейської Католицької Церкви Шлемон Вардуні.

Радісна новина для всіх мешканців Іраку

«Це новина, повна радості й любові, – наголосив єпископ. – Вона вказує на люб’язність Папи, який не хоче залишити поза увагою нікого, а особливо тих, хто перебуває в труднощах, бажаючи підтримати їх на дусі, спонукати прямувати вперед без страху, усім серцем». Він додав, що цю новину радісно сприйняли не тільки християни, але й усі мешканці країни, бо «апостольські візити є джерелом радості та миру».

Радість Халдейської Католицького Церкви

Свою радість з приводу новини про намір Папи відвідати Ірак висловив також Глава Халдейської Католицької Церкви кардинал Луїс-Рафаель Сако, Патріарх Вавилонський. У телефонному інтерв’ю з нашими колегами він підкреслив, що візит Святішого Отця стане чудовою нагодою для країни, аби зміцнити «мир, стабільність та примирення». Розповідаючи про теперішню ситуацію в країні, Патріарх зазначив, що ще існують осередки екстремістів так званої "ісламської держави", але ситуація покращилася. «В Курдистані, – пояснив він, майже повністю відновлено безпеку. В Багдаді також люди вже менше страждають і живуть нормальним життям».

Долати образи

Навіть для християн, які протягом багатьох років були змушені втікати, обставини стали сприятливішими. Важливим досягненням в цьому напрямку, за словами кардинала, стало створення два роки тому комітету з питань діалогу між християнами й мусульманами. «Насправді, в спілкуванні між нами вже немає образи», – додав він на завершення.