Кардинал Паролін передав вітання Папи персоналу і пацієнтам «Bambino Gesù»
  • Суб, 23/12/2023 - 21:25

Як і щороку, Державний Секретар Святого Престолу відвідав ватиканську педіатричну лікарню, щоби переказати пацієнтам і персоналу вітання від Святішого Отця з нагоди Христового Різдва.

Символічні подарунки, неформальне спілкування та спільна молитва. Такими моментами були позначені відвідини ватиканської педіатричної лікарні «Bambino Gesù» (Дитятка Ісуса), які ввечері, 22 грудня 2023 р., від імені Папи Франциска здійснив кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу. Протягом години він перебував у відділенні гастроентерології, відвідуючи почергово всі палати. В кожній із них, після рукостискання та короткого спілкування, кардинал запрошував тих, хто цього бажав, проказати молитву «Радуйся, Маріє».

Пацієнтам і їхнім родичам Державний Секретар подарував листівки із зображенням Папи Франциска та пластмасовий хрест із Христовим обличчям, яке також відображене в обличчях дітей, які зустрінуть Різдво в лікарняних палатах. Короткі розмови були покликані також дати підтримку батькам, адже деякі із них змагаються з недугою своїх дітей місяцями, а то й роками.

Підтримувати сім’ї

Здійснивши візит у супроводі президента лікарні Тіціано Онесті, на завершення кардинал Паролін зустрівся із персоналом і волонтерами. «Це завжди дуже особливий момент напередодні Різдва – прийти сюди, до Bambino Gesù, і зустрітися з маленькими пацієнтами. Це дуже зворушливо», – сказав він, дякуючи всім за старанне служіння: «Я не хочу сказати, щоб ви почувалися службовцями Святого Престолу, можливо, це було б занадто, але на вас лежить велика відповідальність як на медичних працівниках, медсестрах, лікарях, адміністраторах, у кожного на своєму місці. Ви є в певному сенсі агентами Святого Престолу».

Запевнивши, що стежить за діяльністю лікарні шляхом «конкретних контактів з президентом» і посилаючись на проекти, що, як він сподівається, будуть реалізовані, Державний Секретар також поділився такими роздумами: «Є одне питання, яке багато людей собі ставлять, і, можливо, воно частіше звучить в останні дні: чи повинен Святий Престол мати лікарні, керувати лікарнями... Погоджуюся, це не його безпосередня місія, але це не є неправильно, що він несе цю відповідальність. Ми виконуємо завдання Ісуса Христа – оздоровлювати хворих. Він прийшов зцілювати, прощати гріхи, але також оздоровлювати душі і тіла. Він доручив це завдання учням, яке Церква завжди виконувала і сьогодні виконує через лікарню “Дитятка Ісуса”». Лікарню, що за словами кардинала Пароліна, отримує від усіх подяку, також і від глав держав і урядів, які відвідують Ватикан. «Кожен старається навідатися сюди, кожен хотів би встановити контакти і домовленості», – додав він.

Тому в словах кардинала прозвучала подяка за служіння справі хворих дітей, але «також і справі євангелізації, хоча і в опосередкований спосіб». «Ви, – сказав він працівникам лікарні, – не проповідуєте, але своєю працею свідчите про місію, яку Ісус доручив учням». Звідси заохочення прямувати вперед з запалом й ентузіазмом, але, насамперед, бути близькими до сімей. «Сьогодні ми знаємо, що існує потреба підтримувати сім'ї, в крихкості, в проблемах, в труднощах. Будьте для пацієнтів та їхніх родин приводом для надії», – побажав кардинал Паролін.