Католицькі єпископи Латвії опублікували відкритий лист про майбутнє держави
  • Втр, 06/05/2014 - 16:49

Напередодні виборів до Європарламенту Конференція єпископів Римо-Католицької Церкви Латвії опублікувала відкритий лист «Думаючи про майбутнє Латвії». У ньому священнослужителі закликають політиків «відкласти в сторону свої кулуарні інтереси і шукати шляхи загального благополуччя», при цьому в ході законодавчого процесу не забувати десять заповідей і принципи природного закону.

Одночасно з цим, латвійських виборців закликали віддавати свої голоси за кандидатів, «які готові дбати про благополуччя всього суспільства, охороняти ідентичність Латвії та підтримувати природну сім'ю».

Одним з головних принципів майбутнього благополуччя Латвії католицькі єпископи назвали обов'язок держави піклуватися про всіх членів суспільства і їх благополуччя. Єпископи вважають, що еміграція є одним з підтверджень того, що в Латвії цей принцип дотримується не в повній мірі.

Також католицькі єрархи просять не забувати про солідарність, оскільки «солідарність пробуджує в людях розуміння того, що вони в боргу перед суспільством, яке їх виростило і вивчило. Солідарність закликає ділитися. Це означає не тільки давати, а й брати».

Єпископи згадали про охорону ідентичності своєї держави. «Це немислимо без патріотизму, а це не що інше, як любов до всього того, що відноситься до батьківщини: історії та традицій, мови та мистецтва». Також єрархи РКЦЛ вказали, що патріотизм не можна порівнювати з націоналізмом, який визнає «лише те, що йде на користь лише своєму народові і не бере до уваги права інших людей».

На закінчення листа єпископи вказали, що «у кожного народу Європи своя культура, але у всіх є спільна система цінностей, яка бере свій початок в Євангелії».

Відкритий лист підписав Ризький архиєпископ-митрополит Збігнев Станкевич, кардинал Яніс Пуятс, єпископ Резекненсько-Аглонської дієцезії Яніс Буліс, єпископ Єлгавської дієцезії Едвардс Павловскіс, єпископ Лієпайської дієцезії Вікторс Стулпінс, а також єпископи Антонс Юстс і Яніс Цакулс.

За матеріалами www.blagovest-info.ru