Кривавий початок Адвенту в Нігері. Ісламісти полюють на християн, щоб їх убити
  • Чтв, 02/12/2021 - 10:21

В результаті вибуху бомбової пастки на дорозі зі столиці Нігеру до кордону з Буркіна-Фасо загинули щонайменше три особи і кільканадцять отримали поранення.

Християни, які проживають в цьому регіоні, кожного дня стають жертвами погроз і нападів через свою віру. «Ми живемо у все більшому страху», - розповідає місіонер о. Мауро Арманіно.

Це перший випадок закладення вибухового пристрою на трасі, якою зазвичай їдуть місіонери до парафії Макалоні. Напад відбувся за день до першої неділі Адвенту, коли о. Мауро і його співбрати їхали до села, відзначаючи початок літургічного року. В результаті вибуху була знищена вантажівка солдат, які їх супроводжували. «На жаль, нам не вдалось доїхати до місця призначення, і богослужіння попровадили місцеві катехити і аніматори», - розповів о. Арманіно.

На думку місіонера, ця трагічна подія дуже насторожує, оскільки вказує на збільшення можливостей збройних угрупувань, що діють в цьому регіоні. Зростає також кількість нападів і їх частота. В іншій частині єпархії кілька днів тому озброєна група знищила станцію мобільного зв’язку. «З кожним днем ми почуваємось все більше покинутими. Складається враження, що люди нам більше не допомагають і залишається надія лише на допомогу Провидіння», - говорить місіонер.

В середині жовтня Папа Франциск прийняв на аудієнції кардинала Філіппа Уедраого. Архиєпископ Ваґадуґу в Буркіна-Фасо представив Папі проблеми і виклики, що зараз стоять перед Церквою на африканському континенті. Головною темою розмови був ісламський тероризм, який впродовж останніх місяців спустошує район Сахеля у Західній Африці. З Нігерії бойовики Боко Харам розійшлись по усіх кутках регіону. Переважно вони діють в Малі, Нігері та Буркіно-Фасо. В розмові з Ватиканським Радіо кардинал Уедраого сказав, що ситуація в його країні є драматичною. Майже півтори мільйони мешканців були змушені втікати зі своїх домівок в результаті нападу джихадистів.