Маронітський Патріарх перед РІздвом зустрівся з сім'ями осіб, яких викрали ісламісти
  • Суб, 27/12/2014 - 01:52

Маронітський Патріарх звернувся до джихадистів з так званої Ісламської держави і з «Фронту ан-Нусра», щоб зберегли життя 25 ліванських солдатів і поліцейських, яких викрали у серпні цього року. Зустрічаючись за два дні до Різдва з сім'ями заручників, кардинал Бешара Бутрос Раї також поінформував про лист Папи Франциска зі словами солідарності з викраденими.

Ісламським екстремістам зверхник католиків маронітського обряду нагадав, що солдати і поліцейські, яких вони викрали на кордоні з Сирією, виконували свої обов'язки. Він закликав джихадистів припинити напади на невинних людей. Крім того, кардинал Раї повідомив, що буде говорити про викрадених з ліванським прем'єр-міністром Таммамом Саламом, який є мусульманином-сунітом. Викрадачі запропонували уряду Лівану обміняти заручників на групу в'язнів.

Патріарх також зустрівся з сім’єю викраденого понад рік тому в Сирії ліванського фотографа. 29-річний Самір Кассаб зник 17 жовтня 2013 року поблизу Алеппо разом з мавританським журналістом Ісаком Мохтаром та їхнім сирійським водієм. Кардинад Раї пообіцяв сім’ї фотографа, що говоритиме про цю справу з еміром Катару, сподіваючись на щасливий кінець. «У нас є інформація, що Самір ще живий», – сказав по телебаченню один з членів його сім'ї після зустрічі з ліванським кардиналом. Він додав, що за викраденням, ймовірно, стоїть Ісламська держава.