Митрополит Ігор відвідав з нагоди храмового празника парафіяльну спільноту с. Новосілка Пустомитівського протопресвітеріату
  • Чтв, 14/08/2014 - 17:08

14 серпня, у день пам’яті  святих сімох мучеників Маковейських і їхньої матері Соломонії, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, відвідав з нагоди храмового празника парафіяльну спільноту с. Новосілка Пустомитівського протопресвітеріату.

Архиєрей  очолив Божественну Літургію, виголосив проповідь, звершив освячення води та поблагословив зілля і мед, що принесли парафіяни й гості у цей день до храму.

Разом з Владикою Ігорем молились: о. Андрій Платош, СДБ, адміністратор храму, ієромонах Оноріно Пістеллато, головний настоятель Згромадження отців салезіян Східного обряду, протопресвітер Богдан Когут, запрошені священики, парафіяльна спільнота та гості.

У своєму слові Митрополит Ігор, звертаючись до вірян, що прибули до відпустового місця в с. Раковець шукати зцілення, закликав пам’ятати, що це Господь лікує та визволяє від недуги: «Вода лікує тільки тому, що Бог зложив у неї силу оздоровляти тих, хто йому вірить та подобається. Подібно, біля водойми у Єрусалимі лежало багато людей, а Ісус Христос прийшов лише до одного болящого, якого оздоровив».Згадуючи в цей день сімох мучеників Макавеїв та їхню Матір Соломонію, Владика Ігор сказав: « Хоч їх повбивали на тілі, однак, не зломили на дусі. Це – переможці любові до Бога та ближніх, герої правди й добра. Подібні особи, мученики, не вмирають».Митрополит заохотив усіх до молитви за захисників Вітчизни: «Молимося сьогодні не тільки за зібраних вірних на цій прощі, але й за тих, хто захищає нашу Батьківщину від ворогів, хто боронить своїх рідних, близьких та знайомих. Пам’ятаймо тих, хто захищає свою землю від ворога, хто боролися на Майдані у Києві, молімося за наших героїв, що поклали своє життя з любові до ближніх».

Після завершення Архиєрейської Божественної Літургії діти і молодь парафії вшанували пам’ять Небесної сотні та героїв, що полягли за визволення східних теренів України від терористів.

Відтак Митрополит Ігор освятив воду у джерелі та поблагословив зілля й мед, що принесли віряни.

Насамкінець ієромонах Андрій Платош, СДБ, адміністратор храму, подякував Митрополитові за батьківську опіку і молитву.