Нігер: досі не знайшли відповідальних за зруйнування 69 церков
  • Пон, 27/07/2015 - 15:37

Через півроку після знищення в Нігері 69-ти католицьких церков досі нікого не було притягнуто до відповідальності за ці злочини. В той час християни з труднощами відбудовують спалені храми, відправляючи Літургії під відкритим небом чи в наметах.

«Ми досі не розуміємо, чому повинно було дійти до такої трагедії, яка зруйнувала століття мирного співіснування з мусульманами», – говорить єпископ Амброїз Кведраоґо, який очолює одну з двох католицьких єпархії в цій країні. Він нагадав, що напади відбулись після публікації антимусульманських карикатур у французькому журналі «Charlie Hebdo». «Свобода преси є важливою, однак цією свободою треба мудро користуватись, задумуючись над тим, які це може мати наслідки в інших країнах», – наголосив єрарх.

Водночас єпископ засвідчив про надзвичайну силу віри християн Нігеру, яку він побачив після цих драматичних подій. «Вони не лише відразу взялись піднімати з землі зруйновані храми, але й стали на шлях прощення», – розповів він. Водночас він зазначив, що після подій 16-17 січня мирне співіснування християн і мусульман було чітко порушене. Той факт, що виконавців злочину досі не притягнули до відповідальності, не сприяє побудові мирного співіснування.