Нігерія: єпархія закликає молитися за викраденого священника
  • Срд, 20/09/2023 - 12:12

Моліться за безпечне звільнення отця Марцелліна Обіома Окіде, якого було викрадено з нігерійської єпархії Енугу 17 вересня.

У заяві від 19 вересня канцлер єпархії надав подробиці про викрадення. Отець Окіде, який служить парафіяльним священником у парафії Святої Марії Амофія-Агу Аффа, пізно пообіді повертався до парафії, коли дорогою його викрали. Про це повідомляє CNA з посиланням на свого новинного партнера в Африці ACI Africa.

“Єпархія просить ваших молитов за те, щоб отця Окіде швидко звільнили неушкодженим та за переміну сердець викрадачів”, – сказав о. Вілфред Чіді Агубучі.

“Надзвичайно невтішно, що ця зла схема продовжує завдавати страждання нашому народові, — продовжив Агубучі. – Нехай Господь, який прийшов визволити полонених (Лк. 4,18), визволить нашого брата з рук наших ворогів і врятує нашу країну Нігерію”.

Нігерія зазнає небезпеки з 2009 року, коли почалося повстання Боко Харам, яке мало на меті перетворити країну на ісламську державу.

Відтоді це одне з найбільших ісламістських угруповань в Африці організовує невибіркові терористичні напади на різні цілі, включаючи релігійні та політичні групи, а також цивільне населення.

Ситуація в країні ще більше ускладнилася залученням переважно мусульманських пастухів фулані, яких також називають ополченням фулані.

Викрадення о. Окіде 17 вересня є останнім із серії викрадень священнослужителів у найбільш густонаселеній країні Африки.

2 серпня з єпархії Міна викрали священника і семінариста. Отця Пола Саного з Малі та семінариста Мельхіора Махініні з Танзанії звільнили 23 серпня після трьох тижнів ув’язнення.