Новий очільник Ватиканського прес-центру дав перше інтерв'ю
  • Срд, 13/07/2016 - 12:10

Новопризначений директор Ватиканського прес-центру в своєму першому інтерв'ю Радіо Ватикану поділився думками про своє призначення та майбутню роботу.

Ґреґ Берк зізнався, що відчуває ентузіазм на початку свого служіння в якості глави Ватиканської прес-служби, але, в той же час, він відчуває і певні побоювання, тому що це непроста робота. Професія журналіста та набутий досвід, звичайно, послужить тут великою допомогою, але це не все – нове завдання набагато складніше.

Берк, американець за походженням, нагадав, що його заступником Папа призначив іспанську журналістку Палому Гарсія Овехеро, і відзначив, що в такому виборі криється поняття "міжнародності", яке стає все більш і більш актуальним для Святого Престолу. Католицька Церква, за своєю природою, є універсальною, зауважив новий директор, і додав: "Якщо ви хочете говорити зі світом, ви також повинні розмовляти англійською, в цьому немає ніяких сумнівів".

"Безмежне терпіння" - це та риса, яку новий директор Ватиканського прес-центру цінує найбільше у своєму попереднику. Але не лише це - Берк використав щодо о. Ломбарді англійське слово "gracious", яке містить в собі поняття і доброти, і ласки. "Йому завжди вдається бути дуже хорошим по відношенню до людей, дуже відкритим, при цьому він абсолютно відданий Святішому Отцеві через свою роботу. Я сподіваюся, що, принаймні частково, буду мати ці гідності в собі!" - сказав у своєму першому після призначення інтерв'ю новий глава Ватиканського прес-центру.