Офіційний комунікат Єпархіяльного управління Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ щодо висловлювань ієрея Миколи Мединського
  • Пон, 15/09/2014 - 13:06

Єпархіяльне управління Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ повідомляє:

1.У зв’язку із промовою священика Миколи Мединського (Залізняка) під час похорону воїна, що загинув у часі АТО, оприлюднену на сайті YouTube, яка викликала значний негативний резонанс у суспільстві, вказаного священика було викликано до єпархіального управління для ствердження автентичності такої промови.

2.Було проведено дисциплінарну розмову із священнослужителем, якому пригадано норми церковного права і рішення Єпископату УГКЦ щодо утримання від будь-якої політичної діяльності духовенства. Також наголошено, що основним завданням духовних осіб є голосити Слово Боже і шукати примирення між людьми незалежно від їхньої конфесійної і національної приналежності.

3.Священик Микола, усвідомивши свою провину, виразив щирий жаль за свою промову, яка не відповідає станові духовної особи.

4.Священнослужителю було винесено канонічне попередження щодо неприпустимості подібної поведінки в майбутньому.

5.В рамках покаяння і покути священнослужитель зобов’язався відбути духовні вправи в монастирі.

6.Усім священнослужителям Коломисько-Чернівецької єпархії пригадується, щоб у своїх промовах не піддавалися особистим суб’єктивними почуттям, але керувались духом християнського примирення і були проповідниками Доброї Новини, а також лікарями людських духовних ран, оминаючи при тому теми і промови, які породжують ненависть до ближнього.

 

Протосинкел Коломийсько-Чернівецької єпархії

митрофорний протоієрей Богдан Іванюк

Канцлер Коломийсько-Чернівецької єпархії

протоієрей Олександр Селезінка