Папа Франциск: бути знаками Божої лагідності серед епідемії байдужості
  • Нед, 24/09/2023 - 16:17

В останній промові Папи Франциска в Марселі, якою він завершив свою 44-у Апостольську подорож, не забракло згадки й про Україну.

Оскільки Євхаристійне богослужіння, яке Папа Франциск в суботу, 23 вересня 2023 р., після обіду очолив на велодромі Марселя, було останнім велелюдним заходом цієї Апостольської подорожі, Святіший Отець використав цю нагоду, щоби подякувати усім причетним до її проведення, а також усім учасникам спільної молитви.

Папа подякував Президентові Республіки, через якого передав вітання усім французам, а також представникам влади, зокрема, мерові Марселя. Звертаючись із подячним словом до марсельської Церкви, він згадав про те, що ця архидієцезія була першою в світі посвячена Пресвятому Ісусовому Серцю, що сталося 1920 року під час епідемії чуми. «Тож у ваших силах бути знаками Божої лагідності також і серед теперішньої “епідемії байдужості”: дякую, дякую вам за ваше служіння, смиренне та рішуче служіння, яке свідчить про Господні близькість і співчуття», – сказав Наступник святого Петра.

Вітаючи паломників, які прибули з різних частин Франції, Святіший Отець з окремим словом звернувся до тих, хто прибув з Ніцци, між якими були ті, хто пережив теракт 14 липня 2016 року. «Молитовно згадаймо тих, хто загинув у цій трагедії та в усіх терористичних актах, скоєних у Франції та в усіх частинах світу. Тероризм є боягузтвом. Не втомлюймося молитися за мир в охоплених війною регіонах, особливо за стражденний народ України», – закликав він.