Папа одужує, подорож до Дубаю скасована, щоб запобігти погіршенню
  • Чтв, 30/11/2023 - 14:04

Спілкуючись із журналістами на полях заходу нижній палаті італійського парламенту, Державний Секретар Святого Престолу відповів на запитання про стан здоров’я Папи Франциска та участь Святого Престолу в COP28.

«Папа йде на поправку, він просто не хотів наражатися на ризик, відповідно до вказівок лікарів», – запевняє кардинал П'єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, який розповів про стан здоров'я Папи Франциска, який вже кілька днів страждає від запалення, через що, на прохання лікарів, вирішив скасувати свій візит до Дубаю, де мав взяти участь у конференції COP28. «Я думаю, що він прийняв це рішення, щоб уникнути погіршення і якнайшвидше одужати», – пояснив кардинал Паролін журналістам на полях заходу в Палаті депутатів в Римі, де в другій половині дня 29 листопада 2023 р. виголосив доповідь на тему «Сенс інституцій в педагогічному баченні Луїджі Секко», італійського єпископа і місіонера, який помер в 2017 році.

Державний Секретар пояснив також, що ще триває розгляд способу участі Святого Престолу в кліматичній конференції. «Зараз ми це вивчаємо. Зазвичай я брав участь у всіх конференціях, починаючи від Паризької, тож думаю, що цього разу теж поїду, але, звісно, скоротивши перебування. Крім того, – нагадав він, – є делегація, яка перебуватиме протягом усіх двох тижнів роботи, я мабуть братиму участь лише в першій частині роботи». Зокрема, в Дубаї буде кардинал Міґель Анхель Аюсо Ґіхот, Префект Дикастерії міжрелігійного діалогу, який, за словами кардинала Пароліна, візьме на себе ту частину заходів, які стосуються міжрелігійного діалогу. Це інавгурація «Павільйону віри» в ЕКСПО-центрі й підписання відповідного документа з цієї нагоди, заплановані на 3 грудня.

Державний Секретар також не приховував свого розчарування через скасування запланованих на суботу двосторонніх зустрічей між Папою та низкою присутніх на заході глав держав і урядів. «Було багато політичних діячів, які просили про зустріч з Папою», – розповів кардинал. «На жаль, це неможливо... Я не думаю, що це невідомо що означає, лише те, що вони скасовані, але вже добрим знаком є те, що так багато людей просили про зустріч з Папою», – зазначив він, додавши, що шукатимуться способи, як це надолужити.