Папа виступив в ефірі парафіяльної радіостанції
  • Суб, 09/08/2014 - 23:36

Папа Франциск виступив в прямому ефірі парафіяльної радіостанції з невеликого аргентинського містечка Кампо Гала, яке знаходиться на відстані 242 км на північ від Буенос-Айреса. У ньому проживає всього 6 тис. осіб. Телефонне включення з Ватикану відбулося 8 серпня 2014 р. Інтерв’ю зі Святійшим Отцем провели священики, що працюють в бідних районах і знайомі з ним впродовж багатьох років. “Ви в моєму серці. Робота, яку ви виконуєте, робить мене щасливим. Вітаю і благословляю вас”, – сказав їм Папа.

Говорячи про своє бачення Церкви, Понтифік наголосив на важливості постійного прагнення вперед. “Коли Церква стає інертною, то вона перестає бути Церквою і перетворюється на громадську асоціацію. З Церквою, яка не рухається стається те ж, що і з застояної водою, яка псується”,– сказав Папа Франциск. За словами Святійшого Отця, “в Церкві кожен має свою функцію, кожен має завдання і покликання”, а підтримується Вона молитвою віруючих. Також і Бог небайдужий до свого народу. Але найбільше шкодить Церкві, на думку Франциска, “деструктивна критика”: “дряпати інших своїми словами – не по-християнськи”.

Говорячи на тему священичих покликань, Папа нагадав, що “життя є для того, щоб його давати “​​. “Таким чином ми стаємо плідними. Якщо хтось відчуває, що Бог кличе його присвятити життя священству – не треба боятися. Необхідно робити ставку на великі речі, а не на дрібні. А якщо хтось відчуває, що Ісус кличе його створити сім’ю – нехай вона буде християнською, великою і красивою”. “Ісус, – завершив Папа Франциск – добрий. Він нас любить і завжди чекає”.

Джерело: http://popefrancis.org.ua