Пастирський візит Митрополита Львівського до с. Лисиничі
  • Пон, 09/11/2015 - 15:33

З нагоди 130-річчя храму, 8 листопада 2015 року, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський із пастирським візитом відвідав парафію влмуч. Параскевії (с. Лисиничі, Пустомитівського р-н). Митрополит звершив Архиєрейську Божественну Літургію та Чин освячення престолу.

Із проханням про архиєрейське благословення, щирими привітаннями та відкритими серцями зустрічали Митрополита парафіяльна спільнота із парохом о. Михайлом Тимківом та запрошеними священиками.

У своїй проповіді Митрополит пригадав історію мученицької смерті святих Димитрія і Нестора та розважив над недільним Євангелієм: «Цінімо собі надзвичайно слова Євангелія, бо це  вістка з неба, сам Бог повідує й продовжує цими словами, уже писаними говорити до нас, людей , століттями. Стараймося уважно слухати їх, бо ці слова не звичайні, вони діяльні, ті, що зворушують нашу душу […] заохочую дбати про чистоту духа та його красу, це – більше, як краса обличчя та гарна одежа».

По завершенні Божественної Літургії парафіяльна спільнота на чолі із парохом висловила слова вдячності Митрополиту Ігорю, котрий усім присутнім уділив архиєрейське благословення та на згадку було зроблено спільну світлину. Опісля архієрей мав змогу відвідати музей історії даного храму.