Понад 2 млн грн в рамках Акції «Папа для України» виділено на капремонт опікового відділення у Краматорську
  • Срд, 21/02/2018 - 11:55

20 лютого в місті Краматорську Донецької області відбулось офіційне відкриття опікового відділення Комунальної медичної установи №3, на капітальний ремонт якої було виділено 2 389 560,00 грн. Даний проект здійснювався виконавчим партером Акції «Папа для України» – Асоціацією милосердя «Еммануїл».

«Капітального ремонту в цьому відділенні не було більше 50-ти років. Враховуючи  те, що з початку антитерористичної операції саме воно, фактично, виконує функції обласного опікового відділення, а серед його пацієнтів також є і постраждалі внаслідок обстрілів – проблема його відновлення була більш ніж актуальною», – підкреслила керівник соціального відділу АМ «Еммануїл» Галина Кучер під час присвяченої відкриттю прес-конференції.

В рамках профінансованого проекту було повністю відремонтовано шість палат, кімнату санітарної гігієни для хворих, операційну, передопераційну, маніпуляційний кабінет, перев’язочну, коридор другого поверху, два санвузли, санітарну кімнату зі спеціальною ванною, кабінет лікаря, сходові марші, хол; встановлено водонагрівачі та кондиціонери. Крім того, у відділенні був встановлений підйомний механізм (ліфт-підйомник) для транспортування лежачих пацієнтів на другий поверх до операційних, палат та реанімації.

За словами завідувача опікового відділення Олега Андрєєва, саме його відсутність була однією з найгостріших проблем – лежачих пацієнтів з тяжкими опіками медсестри та лікарі виносили на другий поверх на руках. «Також ми отримали інструментарій для лікування пацієнтів з важкими опіками та нове медичне обладнання, як, наприклад, апарат вакуумної терапії – це найсучасніший метод лікування опікових ран», – зазначив Олег Андрєєв.

Опікове відділення в місті Краматорську надає допомогу жителям усієї півночі Донецької області, приймаючи на себе левову частку з усіх пацієнтів – 800 осіб в рік.

В прес-конференції та відкриті відділення також взяли участь заступник міського голови Юрій Люлька, головний лікар КМУ № 3 Олена Катальникова та представники обласного департаменту охорони здоров’я, які подякували Акції «Папа для України» та АМ «Еммануїл» за допомогу у ремонті та осучасненні медичного закладу.

Фото: Актикризовий медіа центр