Програма апостольського візиту Папи Франциска до Туреччини
  • Втр, 21/10/2014 - 23:32

Прес-служба Ватикану опублікувала програму триденного апостольського візиту Святійшого Отця в Туреччину, запланованого на останні дні листопада.

В п'ятницю, 28 листопада Папа Франциск прибуде в Анкару о 13 годині, потім відвідає мавзолей Ататюрка і візьме участь у низці офіційних зустрічей з президентом Туреччини і владою країни.

На наступний ранок, 29 листопада, Святіший Отець вилетить в Стамбул, де відвідає музей Святої Софії та мечеть Султана Ахмеда, а потім очолить Святу Месу в катедральному соборі Святого Духа. Після урочистого богослужіння Папа візьме участь в екуменічній молитві в Патріаршому храмі Святого Георгія і зустрінеться в приватному порядку з православним Вселенським Патріархом Варфоломієм I.

В неділю 30 листопада - в день пам'яті святого апостола Андрія, покровителя Константинопольської Церкви, - Папа Франциск очолить в Патріаршому храмі Святого Георгія Божественну літургію, яка завершиться Вселенським благословенням і підписанням Спільної декларації з Патріархом Варфоломієм I.