Сирія: одного священика звільнили, інші у полоні
  • Срд, 19/08/2015 - 10:47

Сирійські християни радіють звільненню викраденого понад місяць тому католицького священика мелькітського обряду Тоні Бутроса, настоятеля парафії св. Филипа Апостола у містечку Шахба.

Однак, випустивши одного священика, ісламісти надалі утримують у себе численних заручників, серед них — шістьох священиків та єпископів різних деномінацій. Про іце розповідає архиєпископ Маріо Дзенарі:

— Так, ці відомості підтвердив мені архиєпископ Ніколас Антіба, митрополит Босри. Уже кілька днів кружляли чутки на цю тему, і звістку про звільнення о. Бутроса, яка надійшла до мене у день Внебовзяття Непорочної Марії, я сприйняв як Її подарунок. Після його звільнення в руках викрадачів залишаються ще шестеро священиків, серед них двоє православних єпископів. Із досвіду, який я вже, на жаль, маю, — знаю, що в кожного випадку своя специфіка, немає однакових. Сподіваймося, що незабаром почуємо добрі новини також і про тих шістьох, що залишилися. Дехто з них викрадений уже два з половиною роки тому, — сказав архиєпископ Дзенарі.