Сирійські християни «нічого не значать» для міжнародного співтовариства - халдейский єпископ
  • Нед, 17/05/2015 - 11:21

Через чотири роки після початку громадянської війни в Сирії халдейский єпископ міста Алеппо налаштований вельми песимістично щодо долі християн цієї близькосхідної країни. Свою думку єпископ Антоній Аудо, який брав участь в асамблеї католицької благодійної організації «Карітас» в Римі, висловив кореспонденту агентства I.MEDIA.

Християни, які живуть у Сирії з самого початку історії Церкви, нічого не значать для міжнародного суспільства, яке, за словами Аудо, готове «віддати Алеппо Туреччині». Католицький єрарх східного обряду також засудив дії Саудівської Аравії, яка «фінансує руйнівний конфлікт» у Сирії.

«Донедавна я дуже сподівався, що буде знайдено шлях до примирення, - розповів єпископ Антоній. - Однак я все більше і більше переконуюся в тому, що хтось дуже хоче знищити і розділити Сирію. Наяву угоди ряду регіональних держав: Саудівська Аравія фінансує бойовиків, а Туреччина займається їх підготовкою і відправкою на сирійську територію».

Халдейський єпископ звинуватив міжнародне співтовариство в тому, що воно вирішило «віддати Алеппо Туреччини» і при цьому вважає, що якщо християни стикаються з труднощами в Сирії, вони повинні покинути цю країну. «Наш голос ніхто не чує, ми нічого не значимо для міжнародного співтовариства! - Каже єпископ Аудо. - Саме таке враження склалося у мене після того, як в останні місяці Алеппо постійно піддається обстрілу, після того, як були зруйновані християнські храми - невід'ємна частина історичної спадщини цього древнього міста. Я відчуваю своє безсилля і запитую себе: навіщо я знову і знову кажу про це? Але я продовжую говорити ... »

Єпископ Аудо скептично ставиться до пропозиції створити в Сирії «чисто християнські райони», де члени Церкви могли б жити в безпеці. «До останнього часу ми, представники різних релігій, жили разом, - говорить він. - Не треба нічого вигадувати. Такі пропозиції лише грають на руку фанатичним групам, які хочуть розділити Близький Схід, щоб панувати над ним».

 

на правах реклами:

гранит на могилу