Святкування ювілеїв богопосвяченого життя і свята провінції у сестер служебниць у Львові
  • Суб, 24/06/2017 - 20:06

Празник Співстраждання Матері Божої є святом Провінції Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії в Україні.

24 червня 2017 року Сестри Служебниці з різних спільнот України прибули до Провінційного дому Благовіщення Божої Матері у Львові на святкування свята Провінції Співстраждання Матері Божої та святкування ювілеїв Богопосвяченого життя сестер. Цього року 11 сестер відзначають ювілеї своєї посвяти Богові. Уже 75 років мандрують стежиною богопосвяченого життя с. Дарія Градюк і с. Миколая Глоговська, а срібний ювілей посвяти відзначають с. Лідія Сидорко, с. Михайлина Горнакевич, с. Ярослава Ільків, с. Ірина Хомин, с. Анастатасія Заброцька, с. Бернадета Ярославцева, с. Мартина Костак, с. Модеста Бучинська та с. Анатолія Захарків.

Архиєрейську Божественну Літургію за сестер-ювіляток відслужив Преосвященний Владика Володимир Груца, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

У своєму слові Владика Володимир поділився роздумами про Пресвяту Богородицю, яка стоїть під хрестом свого Сина: «Богородиця є для нас покровителькою, матір’ю, приятелькою, але також потішителькою для інших під час страждань. Спробуймо і ми потішати інших, як вона».

Після Божественної Літургії з привітальним словом до сестер звернулася с. Боніфатія Дяків, Провінційна Настоятелька: «У цьому ювілейному році з нагоди 125-ліття від заснування нашого Згромадження маємо нагоду подякувати Богові і прославити Пречисту Діву Марію за Її великий дар вірності. Сьогоднішнє свято є святом вірності Пречистої Діви Марії аж до кінця, аж до хреста, аж до смерті її Сина. Свято 125-літньої вірності нашого Згромадження під Покровом Богородиці. Ми сьогодні маємо за що подякувати Богові. Сьогодні є свято вашої вірності, дорогі сестри-ювілятки, вірності Богові, Церкві, Згромадженню. Нехай Пречиста Діва Марія і надалі провадить вас і опікується вами, і нехай покриває наше Згромадження своїм покровом, щоб ми могли також святкувати свято своєї особистої вірності, вірності Ісусові, його Пречистій Матері, вірності харизмі нашого Згромадження. Нехай Господь Бог благословить кожну з вас». Ювілятки отримали благословення Святішого Отця, яке є знаком, що служіння у Згромадженні є здобутком не тільки Згромадження, а й усієї Церкви.

Квіти, подарунки, щирі й теплі слова… У щирому спілкуванні та діленні прожитим досвідом сестри-ювілятки розповіли про свій чернечий шлях, про неповторну історію свого чернечого покликання.

Кожна з них почула голос Ісуса за різних обставин, у різний спосіб і час. Але це, що заворожувало, заохочувало кожну з них, це приклад власного життя сестер, їх вірність Богові у непростих обставинах, готовість на жертву і посвяту.