«Троянським конем» назвав кардинал Анджело Баньяско створення «нових форм» сімейного життя
  • Втр, 11/11/2014 - 23:15

«Троянським конем» назвав кардинал Анджело Баньяско створення «нових форм» сімейного життя. Він підкреслив, що роблять «це з єдиною метою, щоб посіяти замішання серед людей».

Відкриваючи в Ассижі осінню сесію італійського єпископату, кардинал Баньяско багато уваги присвятив темі родини в контексті недавнього Архиєрейського Синоду, в якому він брав участь.

Хоча він навіть не використав фразу «гомосексуальні зв’язки», але його заяву сприйняли як чітку реакцію на спроби легалізувати їх в Італії. Глава єпископату чітко заявив, що «безвідповідальним є ослаблювати сім’ю, створюючи її нові форми». Він зазначив, що такі спроби мають на меті зруйнувати культуру і суспільство з цієї основної клітини, фундаментальної для розвитку людини і людства. Італійський прелат висловив подяку всім тим сім'ям, які в благодаті таїнства шлюбу і щоденній праці піклуються про розвиток і зріст їхньої «спільноти життя і любові».

Посилаючись на дискусію, яка тривала під час Синоду, кардинал Баньяско нагадав, що «любов – не просто почуття, це – рішення». Також зазначив, що «діти не є об'єктами, які можна виробляти, хотіти мати їх чи боротися за них; вони не є для того, щоб виконувати бажання дорослих; це найслабші та найделікатніші особи, які мають право мати тата і маму».

Говорячи про шкоду, заподіяну родині, Президент Італійського єпископату підкреслив, що нігілізм, який проповідують упродовж ста років, кружляє Заходом, створює клімат і підпорядковує людські свідомості. Він зазначив, що цей привид нігілізму може бути стимулом, викликаючи нові енергії. Також кардинал став на захист католицьких шкіл, до яких, як зазначив, італійський уряд ставитися несправедливо.

Кардинал Баньяско також послався на нещодавній візит солідарності італійських єпископів до сектора Гази. Він підкреслив, що ще потрібні конкретні міжнародні дії. Він також сказав, що можна легко відновити міста і села, а набагато важче примирити пам'ять і совість.

«Ми є свідками спроби усунути християнську присутність на Близькому Сході. Це робиться через переслідування, іноді дуже брутальні», – сказав Глава італійського єпископату. Він поставив питання: чи так відбувається тому, що присутність християн в цих регіонах є невигідною для когось, щоб здійснювати свої культурні та політичні проекти або економічні інтереси. Християнський світ не може мовчати щодо цієї несправедливості, що має ознаки геноциду і злочинів проти людяності: «Те, що відбувається на Близькому Сході, не є програшем якоїсь з сторін конфлікту, але всього людства», – сказав кардинал. Баньяско.