У храмі м. Яворова освячено новоспоруджений престол
  • Втр, 22/09/2015 - 18:42

Наслідуючи добрий приклад праведного Митрополита Андрея, у день Різдва Пресвятої Богородиці, 21 вересня 2015 року, Архиєпископ і Митрополит Львівський Кир Ігор освятив новоспоруджений престол у храмі парафії Різдва Пресвятої Богородиці (м. Яворів, вул. Мале Передмістя).
 
З проханням про архієрейське благословення і щирими привітаннями зустрічали Митрополита Ігоря парафіяльна спільнота із о. Степаном Ковбасярем та запрошеними на це свято священиками.
 
Під час своєї проповіді Митрополит запевнив вірних словами: «переживаємо особливі часи, бо в Україні ведеться війна. Агресори захопили Крим і продовжують великі розрухи, вбивства, нищення нації в самій державі. Потребуємо великої консолідації суспільства, необхідно багато жертви і молитви, щоб перемогти та викорінювати зло, що присутнє у суспільстві. Віримо у мир та спокій, але розуміємо, що не легко здобути такий статус, ... Просімо Божої Матері, яка не один раз обороняла наш люд від військового нещастя, захистити наш край і в цей не легкий час. Ніколи не зневірюймося, лише, довіряймо Богові, а Він усе виведе на лад». Архиєрей, також наголосив на важливості освяченого престолу: «Він – найголовніший предмет у храмі, бо на ньому жертвується Ісусу Христос у виді безкровного приношення й сам Спаситель залишаться перебувати у кивоті під видом хліба та вина».
 
Додамо, по завершені Божественної Літургію Митрополит Ігор уділив усім присутнім Архиєрейське благословення та на згадку про цю подію, було зроблено спільну світлину. Завершився пастирський візит Митрополита словами вдячності вірних.