У Нігері мусульмани підпалили ще вісім церков
  • Пон, 19/01/2015 - 11:19

У Нігері в суботу, 17 січня, мусульмани, які виступають проти карикатур на пророка Мохаммеда, підпалили як мінімум вісім християнських церков в столиці країни - місті Ніамей, передає агентство AFP. Тим часом Reuters повідомляє про підпал двох церков у столиці, ще двох церков у Мараді і однієї в Гурі.

Крім того, мусульмани в Ніамеї напали на поліцейську дільницю і спалили щонайменше дві патрульні машини, які були припарковані недалеко від центральної мечеті, спалили французький прапор і почали будувати барикади в центрі міста. Таким чином місцеві мусульмани висловили протест проти заборони на проведення масової акції, організованої їхніми лідерами. Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ, а також заарештувала чотирьох ісламських проповідників, які закликали до протестів. Як повідомляє Reuters з посиланням на джерело в поліції, в ході заворушень загинули як мінімум три людини.

Погроми і демонстрації проходять в Нігері вже другий день. Напередодні незадоволені новими карикатурами у французькому сатиричному журналі Charlie Hebdo, який 7 січня піддався атаці ісламістів через малюнки, що зображають пророка Мохаммеда, також підпалили християнські церкви, влаштували погроми і напали на французький культурний центр. У ході протестів і зіткнень з поліцією 16 січня загинули п'ятеро людей. Акції проти карикатур на пророка пройшли також у ряді африканських країн - колишніх французьких колоніях: Малі, Сенегалі, Мавританії та Алжирі.