Українська громада в Канаді відсвяткувала День Незалежності України
  • Пон, 25/08/2014 - 14:47

23 серпня в м. Брендон, що в Канаді, були проведені урочистості з нагоди Дня Незалежності України. Святкування відбулося з ініціативи канадсько-української асоціації "Тризуб". Про це повідомив о. Михайло Хоміцький.

Захід розпочався зі спільного співу Гімну України та хвилини мовчання за героями України, які полягли за свободу та незалежність рідної держави.

У контексті подій, що відбуваються в Україні, дух програми цьогорічних святкувань було обмежено до виконання патріотичних пісень, віршів та представлення української вишивки і блакитно-жовтої атрибутики.

Під час святкувань відбувся збір коштів для українського війська. Захід завершився випусканням синьо-жовтих кульок у небо, що символізувало єдність українського народу.

А в сам День Незалежності України, 24 серпня, святкування продовжилися в парафії Найсвятішого Серця Христового УГКЦ, що в Россбурні (Канада), Божественою Літургією за мир та єдність України. По завершенні Літургії була відслужена Панахида за Небесною сотнею та всіма героями України.

Департамент інформації УГКЦ