В Ізраїлі підпалили храм Помноження хлібів
  • Чтв, 18/06/2015 - 17:06

В місті Табха над Галилейським озером в Ізраїлі сьогодні вночі підпалили храм Помноження хлібів. Внаслідок підпалу постраждало двоє осіб, а матеріальні збитки становлять кілька мільйонів шекелів.

Зловмисники залишили на стіні напис гебрейською мовою, що походить з молитви, яку тричі на день відмовляють практикуючі юдеї, і в якій знаходиться прохання про знищення ідолів і поган.

На цю ж церкву відбувся напад в квітні 2014 року. Тоді група підлітків закидала камінням і обплювала хрести і вівтар святині.

«Цей новий випадок не сприяє миру між визнавцями різних релігій. Він не схожий на запрошення туристів і паломників, які зараз чисельно присутні в Табсі, приїжджати на Святу Землю», – йдеться в заяві Латинського Патріархату Єрусалиму, розміщеній на його інтернет-сайті.

Міністр закордонних справ Ізраїля Ципі Хотовелі засудила вчинок підпалу святині, – повідомляє ізраїльське видання «Haaretz». «Ізраїль поважає свободу культу усіх релігій», – зазначила представниця ізраїльської політики. Вона висловила переконання, що поліція зробить усе для того, щоб заарештувати зловмисників і запобігти схожим випадкам в майбутньому.

Мальовнича Табха, розташована на півночі Ізраїлю, з фундаментами візантійської базиліки належить до важливих паломницьких місць християн. У всьому світі відома мозаїка, на якій зображено п’ять хлібів і дві риби, яка там знаходиться. Вона зображена перед скелею, на якій – за переданням – Ісус здійснив чудо помноження хлібів і риби.

Храм і територія, на якій він розташований, є власністю Асоціації німців на Святій Землі. Від 2002 року вони також управляють паломницьким будинком, який там розташований. Сестри-бенедиктинки з Філіппін, які опікуються будинком, неустанно моляться за мир.