В Монреалі хочуть усунути розп’яття з будинку мерії: зараз зовсім інші часи
  • Пон, 25/03/2019 - 16:00

Розп’яття, яке висіло на будинку мерії в Монреалі від 1937 року, нагадуючи владі, що Бог повинен провадити їх рішеннями, знімуть в рамках проекту реставрації і більше не повернуть назад.

«Розп’яття було розміщено в часи, які цілком відрізнялись від тих, в які ми зараз живемо», - зазначила радник мера Лоуренс Лавін-Лалонд. – «Зараз ми живемо в суспільстві, яке розвинулось та є представлене демократичними установами, які повинні бути секулярними, нейтральними і відкритими для усіх громадян», - додала вона.

Мер Монреалю пані Валері Планте погодилась з думкою радниці: «Я дійсно вважаю, і опираюсь на попередні дискусії, що йому не місце в мерії, яка є секулярною установою. Це місце, де ми приймаємо рішення, а воно було на початку розміщено там для підтримки прийняття рішень», - зазначила пані мер, додаючи: «Я вважаю, що зараз ми живемо в цілком інші часи».

Влада мерії також оголосила, що збирається усунути ще одне розп’яття, що висить в одній із кімнат мерії.

Після оголошення такого рішення Архиєпархія Монреалю видала заяву, в якій зазначила, що розп’яття є символом християнського коріння Канади, і його не слід усувати в багаторелігійному суспільстві, інформує CNA.