В університетах Угорщини закривають гендерні студії
  • Чтв, 23/08/2018 - 11:25

В університетах Угорщини в зв’язку з економічною недоцільністю скасовується вивчення гендерних наук. Таке рішення ухвалив уряд країни на чолі з Віктором Орбаном. У цьому році на вивчення гендерних наук прийшло 13 осіб у двох угорських вузах, повідомляє hungarianfreepress.com.

Представники правлячої в Угорщині правоцентристської коаліції, що включає в себе консервативну партію Фідес і Християнсько-демократичну партію Угорщини (ХДПУ), вже давно критикували подібні дисципліни в університетах країни.

Так, у 2017 році лідер молоді ХДПУ Лорінца Нача назвав гендерні дослідження у ВИШах країни марною розкішшю, до того ж руйнівною. «Ми повинні підвищити обізнаність про те, що ці програми нічого не роблять, щоб підняти нашу націю. Фактично, вони руйнують орієнтований на цінності спосіб мислення, який все ще присутній в країнах Центральної Європи », – зазначав він.

А держсекретар від ХДПУ Бенце Ретварі звертався до міністерства з питань людського потенціалу з питання про те, чи можуть гендерні дослідження кваліфікуватися як академічна область.