Виповнилося 10 років з дня насильницької смерті брата Роже з Тезе
  • Втр, 18/08/2015 - 17:14

10 років з дня вбивства брата Роже, засновника знаменитої екуменічної спільноти Тезе, виповнилося 16 серпня. З цієї нагоди в спільноті бургундського села у Франції, зібралися багато релігійних лідерів.

«Тезе - це свого роду лабораторія, в якій молодь може присвятити себе міжрелігійному діалогу», - заявив  кардинал Курт Кох, президент Папської ради зі сприяння християнській єдності, який приїхав в Тезе

Після богослужіння, яке відбулося в церкві Примирення в Тезе, у внутрішньому саду громади зібралися небагато гостей: представники Церков, молодь, близькі брата Роже і члени громади.

«Рух Тезе вийшов за межі Церков, конфесій, країн, політичних систем, мов і поколінь», - говорить глава екуменічного відділу Федерації протестантських церков Швейцарії Мартін Хірцель.

Кардинал Курт Кох завершив свою промову словами Папи Франциска, який підтвердив свій «тісний зв'язок» з Тезе.

З 9 серпня в Тезе проходив тиждень солідарності і спогадів, в ході якого пройшла робота «майстерень» під гаслом «В ім'я нової солідарності». Молодь мала можливість обговорити свої нагальні проблеми з таким людьми, як засновник громади «Ковчег» Жан Ваньє.

З 30 серпня по 6 вересня в Тезе пройде міжнародна конференція «Внесок брата Роже в богословську думку».