Вода – це життя. Папа зустрівся з представниками водних видів спорту
  • Суб, 24/06/2017 - 15:27

Нехай же ваші змагання та контакт з водою зможуть зробити вклад у будування альтернативної культури води. З таким побажанням Папа Франциск звернувся до учасників 54-го міжнародного турніру з водних видів спорту «Сім пагорбів», організатором якого є Італійська Національна Федерація Плавання. Зустріч відбулася у суботу, 24 червня 2017 р., в Климентинському залі Апостольського палацу у Ватикані.

За словами Святішого Отця, дні змагань є днями радості та ентузіазму як для їх учасників, так і для шанувальників спорту, які за ним слідкують, адже «спорт – це також свято». «Свято, яке не позбавлене змісту, – сказав він, – тому що передає цінності, завжди необхідні в такому суспільстві, як наше, яке називають “плинним”, позбавленим стійких точок опори. А ваш спорт хоч і звершується у воді, то, однак, не є “плинним”, більше того, він є “твердим”, бо вимагає постійного заанґажування та сили духа».

У цьому контексті Святіший Отець навів слова пісні святого Франциска на прославу створіння: «Славен будь, о мій Господи, за сестрицю-воду, яка є дуже потрібною і простою, цінною та невинною». За його словами, представники водних видів спорту, їхнє життя в контакті з водою, «може причинитися до будування альтернативної культури води». «Вода – це життя, без води не існує життя. А говорити про життя означає говорити про Бога, початок і джерело життя, також і нашого християнського життя, яке розпочинається під знаком води у Хрищенні», – сказав Глава Католицької Церкви, додаючи:

«Вода, в якій ви плаваєте, в яку пірнаєте, в якій змагаєтеся, вказує на розмаїття речей, на які слід звернути увагу: цінність тіла, про яке слід дбати, але не чинити з нього ідола; необхідність внутрішнього світу та шукання сенсу того, що чините; сила й мужність у перенесенні тягарів; чітке бачення пристані, яку слід шукати в житті та як до неї причалити; цінність автентичності, що вказує на прозорість, ясність та внутрішнє очищення».

«Завдяки контактові з водою, – побажав Папа, – вчіться відчувати огиду до того всього, що є забруднюючим у спорті та в житті».