Жодне суспільство, жодна держава не повинна утвердити практику щоб позбавляти життя найслабших
  • Чтв, 18/02/2016 - 14:33

Кардинал Райнер Марія Велькі, митрополит Кьольну під час екуменічного богослужіння у Дюссельдорфі віднісся до проблеми абортів у Німеччині. Наводячи офіційні дані, котрі говорять про 100 тисяч подібних випадків абортів у цій країні щороку кардинал Велькі сказав, що всі християни повинні протестувати проти вбивання не народженого життя.

- Не можна приймати того, щоб у ліберальному, освіченому суспільстві в ім`я свободи особистості погоджуватися на вбивання не народжених дітей - говорив кардинал. - Жодне суспільство, жодна держава не повинна утвердити практику щоб позбавляти життя найслабші істоти, ненароджених дітей, або старших чи хворих людей, яким пропонується євтаназія, замість догляду. Право на життя ж неподільним і належиться кожній людині, не дивлячись на те, чи вона вже народилася, чи лише була зачата, чи є здоровою, чи калікою, молодою, чи старою - продовжував кардинал Велькі.

Він також згадав про випадки насильства на сексуальному тлі в Сильвестрову ніч у Кьольні і ствердив, що вони виникають з філософії нехтування жінкою. Закликав вести раціональну міграційну політику, але засудив також атаки на біженців, до яких в Німеччині доходить все частіше. Однак, ієрарх особливо засудив випадки нападів на біженців- християн, до яких доходить у таборах з боку їхніх сусідів - ісламських емігрантів та біженців.

- Релігійна свобода у нашій країні гарантована також і християнам котрі прибувають до нас - говорив кардинал, закликаючи владу реагувати в кожній ситуації, коли обмежується свобода християн-біженців. Він також закликав владу Німеччини виступати на захист прав християн, котрі зазнають утисків у мусульманських країнах.