Тижневий огляд: переслідування християн (08.06 - 14.06)
  • Втр, 16/06/2015 - 22:23

9 червня повідомляється, що якщо Верховний суд США все ж таки вирішить прийняти одностатеві союзи, то християнські школи, університети та інші установи будуть змушені платити податки за те, що продовжують відстоювати свої християнські переконання.

Відповідно до інформації за 10 червня читаємо, що підтвердилася новина про викрадення 86 християн-еритрейців, що працювали в Лівії. Всі вони, серед яких  12 жінок і дітей, були відвезені бойовиками. Відомо про 3-х християн, які змогли втекти під час викрадення. Вони знаходяться в безпечному місці. На даний момент невідомо, хто стоїть за викраденням - бойовики ІДІЛ чи контрабандисти. Досі невідомо, де зараз знаходяться викрадені християни.

Християнські освітні установи, що функціонують на території Туреччини, все частіше стають об'єктом адміністративних посягань влади: на думку чиновників, школи подібного типу не мають права проповідувати християнські цінності  у своїх стінах.

11 червня з’явилося повідомлення про те, що у зв'язку з попередженою спробою розправитися над християнином, якого звинуватили в богохульстві, арештовані 22 пакистанських мусульманина, а ще 700 знаходяться під слідством. Інцидент стався в Сандхі, Лахор. Психічно хворого християнина звинуватили в тому, що він спалив сторінки Корану. Натовп намагався його лінчувати, але вчасно втрутилася поліція, заарештувала чоловіка і, таким чином, врятувала йому життя. Після цього натовп накинувся на будинки християн, і знову ж, тільки оперативні дії поліції запобігли погромам.

Згідно з інформацією за 12 червня читаємо, що погіршується стан здоров'я пакистанської жінки-християнки, яка засуджена до смерті за свою віру. Асія Бібі рве кров'ю. Вона намагається поїсти, але має внутрішню кровотечу кишечника. Вона страждає від сильного болю. Сім'я намагається забезпечити їй належне лікування і перевести до в'язниці в Лахорі, де медична допомога є на більш високому рівні й де родичі жінки могли б відвідувати її частіше. 

У Нігерії викрадено місцевого священика і надалі церковні представники нічого не чули про нього. Отця Еммануела Акінгбаде викрали троє озброєних чоловіків, котрі увірвались до його парафіяльного будинку в Ідо-Едкіт на південному заході Нігерії. Зловмисники вкрали також комп’ютер і гроші. Як розповів один із свідків, викрадачі сказали священику, що відпустять його тоді, коли він заплатить їм суму, еквівалентну 100 тисяч євро.

13 червня повідомляється, що заяви президента Республіки Сербської – сербського ентитету у Боснії і Герцеговині, Мілорада Додіка, про те, що у Сараєво немає християн, спровокували чергову спробу підрахувати кількість католиків у різних частинах Боснії і Герцеговини.  Згідно з даними, на території Республіки Сербської проживає усього 9355 католиків. Тобто, кількість католиків на теренах Боснії і Герцеговини під сербським контролем, зменшилась на 93,87%, від часу сербської агресії. Оскільки більшість католиків на території Республіки Сербської – люди похилого віку, то у найближчий час можна очікувати повного зникнення католицького населення у цій частині балканської держави.