Церква

  • Четвер, Травень 30, 2024 - 18:52

    24-26 травня 2024 р. у «Домі паломника» в Брюховичах біля Львова відбувся триденний курс «Теологія Тіла: Випливи на глибину». Це другий рівень курсів «Теології Тіла», які проводить доктор теології Орися Уська.

    Раніше цього року вже відбулися три заїзди триденного курсу «Теологія Тіла: Про що розповідають наші тіла».

  • Четвер, Травень 30, 2024 - 18:02

    1 червня Домініканське душпастирство у Львові проведе урочисте богослужіння, присвячене об’явленню Богородиці у Фатімі. З травня по вересень у кожну першу суботу місяця римо-католицька спільнота Львова збирається для особливої молитви в наміренні винагородження за гріхи проти Непорочного Серця Марії та за навернення грішників.

  • Четвер, Травень 30, 2024 - 12:49
    Захід у столиці Франції зібрав рекордну кількість учасників. Християни також зібралися в інших 5 французьких містах, щоб «публічно та в єдності свідчити про свою віру в Ісуса Христа»

    У суботу, 25 травня, тисячі людей вийшли на вулиці французьких міст Парижа, Лілля, Нанта, Меца та Страсбурга на March for Jesus - Марш для Ісуса (фр. Marche Pour Jésus - MPJ) 2024.

    Всі учасники змогли насолодитися надихаючими промовами, колективними молитвами та піднесеним співом.

  • Середа, Травень 29, 2024 - 17:59

    Під час загальної аудієнції Харківсько-Запорізький Римо-Католицької Церкви в Україні попросив у Папи благословення для українських військових капеланів.

  • Середа, Травень 29, 2024 - 14:03

    У червні Папа Франциск закликає молитися за тих, хто змушений залишити батьківщину, рятуючись від війн та злиднів.

    «Дорогі браття й сестри, я б хотів, щоби ми цього місяця молилися за тих, хто втікає зі своєї країни», – цими словами розпочинається відеоролик, у якому Папа Франциск особисто представляє свій молитовний намір, який він пропонує на місяць червень для членів Всесвітньої мережі молитви Папи / «Апостольства молитви».

  • Вівторок, Травень 28, 2024 - 12:55

    Молоде подружжя американців, які допомагали в дитячому будинку на Гаїті, і директор місцевої християнської неурядової організації Missions in Haiti були вбиті членами озброєних банд, які місяцями контролювали цей карибський острів. Щоб покласти край насильству і відновити безпеку в країні, на Гаїті незабаром прибуде міжнародний стабілізаційний контингент під проводом кенійців.

  • Вівторок, Травень 28, 2024 - 11:57

    Бог дає нам знаки, щоб підняти дух віруючих. Знаки сповіщають про велике очищення, яке має прийти на людство через його невірність, як проголосила Богородиця у Фатімі. Останнім часом таких знаків було багато: сонячні та місячні затемнення, неймовірне полярне сяйво. Подібні знаки передували катастрофі Другої світової війни. Як повідомляє pch24.pl, про це пише італійський історик проф. Роберто де Маттеї.

    Надзвичайні природні явища, включно з затемненнями та полярним сяйвом, стали набагато частішими за останній рік.

  • Понеділок, Травень 27, 2024 - 18:10
    В осідку Папської академії наук відбудеться третій «World Changers Summit», що об’єднує представників науки й технологій, щоб шукати перспективи для розвитку загального блага.
  • Понеділок, Травень 27, 2024 - 17:22
    Проголошуючи блаженним італійського священника Джузеппе Россі, кардинал Марчелло Семераро, Префект Дикастерії у справах святих, підкреслив його жертовне служіння та зазначив, що навіть в умовах небезпеки та переслідування він намагався допомогати кожному, хто опинився в скрутному становищі.

    В неділю, 26 травня 2024 року, кардинал Марчелло Семераро, Префект Дикастерії у справах визнання святих, під час Святої Меси в катедральному соборі Внебовзяття Пречистої Діви Марії в місті Новарі (Італія), проголосив блаженним Слугу Божого о. Джузеппе Россі.

  • Понеділок, Травень 27, 2024 - 17:17
    У черговій публікації з циклу, присвяченого Другому Ватиканському Соборові, розглянемо перебіг другої сесії цієї всецерковної асамблеї, згадуючи про перші документи.

    Зосередившись попереднього разу на промові Папи Павла VI в день відкриття другого соборового періоду, словах, що стали програмою подальшого розвитку ІІ Ватиканського Собору, переходимо до розгляду перебігу цієї сесії, знайомлячись із пропозиціями соборових отців, прийнятими остаточними рішеннями та подіями, що відбувалися у світі впродовж цього соборового періоду.

  • Четвер, Травень 23, 2024 - 15:22

    Аріанська єресь ще жива, – каже префект Папської ради єдності кардинал Курт Кох. Багато людей думають, що Ісус Христос — лише людина, але не хочуть вірити в Його божественність. Це стосується і католиків.

    «Аріанська єресь стверджує, що Ісус не міг бути Сином Божим, а лише проміжною істотою між Богом і людиною. Ця єресь уже не в минулому. Вона також широко проголошується сьогодні»,- сказав кардинал в інтерв’ю німецькій щоденній газеті «Die Tagespost». Особливо він звернув увагу на німецькомовні країни.

  • Середа, Травень 22, 2024 - 20:42

    21 травня 2024 року єпископи Постійного Синоду УГКЦ відвідали міську ратушу Мюнхена. Під час відвідин Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав був вписаний до Золотої книги міста. Цей акт символізує визнання значного внеску УГКЦ у життя Мюнхена та нерозривний зв’язок між Україною та Німеччиною, особливо в час війни.

  • Середа, Травень 22, 2024 - 20:37

    18–19 травня у Крехові пройшли відпустові святкування з нагоди перенесення мощів святого Миколая та 450-ї річниці від дня народження митрополита Йосифа Вельямина Рутського.

  • Середа, Травень 22, 2024 - 12:59

    Папа Франциск надіслав послання учасникам міжнародного симпозіуму про паліативну опіку, що відбувається у канадському Торонто.

     

  • Середа, Травень 22, 2024 - 12:52

    25-26 травня відбудеться щорічна піша проща до святині Львівського передмістя – Годовицької чудотворної ікони Божої Матері Утішительки!

    Це — одноденна піша хода від Храму Христового Воскресіння у Львові (вул. Городоцька, 319а), через села Скнилів, Басівка до с. Годовиця (Львівського району Львівської області).

    Загальна відстань прощі — всього 12 км.

    Проща відбудеться у суботу, 25 травня 2024 року. Вона розпочнеться зі спільної Євхаристійної жертви — Божественної Літургії у Храмі Христового Воскресіння, о 10.00, по завершенні якої, відбудеться благословення прочан.

  • Середа, Травень 22, 2024 - 12:20

    Звертаючись із відеопосланням до учасників конференції з нагоди 100-річчя Concilium Sinense, першого і єдиного Собору Китайської Католицької Церкви, Святіший Отець відзначив справжню синодальну подорож його учасників, які відкрили нові шляхи для Церкви в Китаї.

     

  • Середа, Травень 22, 2024 - 11:56

    Триденний міжнародний конгрес стане для його учасників нагодою для того, аби в дусі Апостольського напоумлення Christus vivit обговорити такі теми як молодіжне лідерство, синодальність, формація та духовний супровід.

     

  • Середа, Травень 22, 2024 - 11:53

    21 травня 2024 року в Мюнхені (Німеччина) розпочалася 8-ма (79-та) сесія Постійного Синоду УГКЦ. Робочі засідання владик триватимуть до 24 травня.

    Про це повідомляє пресслужба секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ.

  • Середа, Травень 22, 2024 - 11:51

    Вих. ВА 24/154

    ПАСТИРСЬКИЙ ЛИСТ

    Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні

    «СЛОВО ДО ОСВІТЯН»

    «Пустіть дітей! Не бороніть їм приходити до Мене,
    бо таких Царство Небесне»

    (Мт. 19, 14)

  • Середа, Травень 22, 2024 - 11:47

    Завершуючи середову зустріч з паломниками, Папа Франциск наголосив на потребі молитви за мир, закликаючи не забувати про народи, що страждають від війни, вказавши в першу чергу на мученицьку Україну.

     

Сторінки