Новини

  • 29 Травень 2024 (14:09)

    25 травня 2024 року в Мюнхені відбулася презентація німецького перекладу Катехизму УГКЦ «Христос — наша Пасха». Подія відбулася за участю Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава й академічної спільноти Католицького університету Айхштету в межах відзначення 65-річчя Апостольського екзархату для українців у Німеччині та країнах Скандинавії.

  • 29 Травень 2024 (14:07)

    У посланні Дикастерії в справах євангелізації з нагоди Всесвітнього дня туризму, що відзначатиметься у вересні, підкреслюється важливість релігійного туризму в контексті Ювілею 2025, наголошуючи на тому, що спонуки, які штовхають мільйони людей вирушити в подорож, можуть спонукати й до будування мереж братерства, стаючи «благовісниками миру».

  • 29 Травень 2024 (14:05)
    Європейський комітет експертів позитивний поступ щодо рекомендації, наданих у попередньому звіті від квітня 2021 року.
  • 29 Травень 2024 (14:03)

    У червні Папа Франциск закликає молитися за тих, хто змушений залишити батьківщину, рятуючись від війн та злиднів.

    «Дорогі браття й сестри, я б хотів, щоби ми цього місяця молилися за тих, хто втікає зі своєї країни», – цими словами розпочинається відеоролик, у якому Папа Франциск особисто представляє свій молитовний намір, який він пропонує на місяць червень для членів Всесвітньої мережі молитви Папи / «Апостольства молитви».

  • 29 Травень 2024 (14:02)

    Наприкінці загальної аудієнції Папа Франциск запевнив у своїх молитвах постраждалих від зсуву ґрунту в країну, яку він планує відвідати у вересні, та представив паломникам новопроголошеного мученика часів другої світової війни.

    Перед тим, як привітати італомовних учасників загальної аудієнції, яка відбулася на площі Святого Петра у Ватикані в середу, 29 травня 2024 р., Папа Франциск скерував свою думку до Папуа-Нової Гвінеї, де наприкінці минулого тижня сталася трагедія, що забрала кілька тисяч людських життів.

  • 29 Травень 2024 (14:00)

    Відкриваючи новий цикл катехиз, зосереджений на діянню Святого Духа в світі, в Церкві та в кожному з нас, Папа Франциск під час загальної аудієнції поділився думками про творчу силу Святого Духа, що встановлює гармонію у світі.

  • 29 Травень 2024 (13:56)

    Завершуючи середову зустріч з паломниками вже традиційною згадкою про ті частини світу, що страждають від війни, Папа Франциск присвятив її дітям, розповівши про нещодавню зустріч з дітьми з України, пораненими внаслідок бомбардувань українських міст.

  • 29 Травень 2024 (13:53)

    24–26 травня проходило 64 Міжнародне військове паломництво до м. Люрд (Франція), учасниками якого стали військовослужбовці зі 41 країни світу.

    Традиційно до міжнародної молитви за мир долучилася також делегація з України, очолювана владикою Михайлом Колтуном, керівником Департаменту військового капеланства УГКЦ. До складу групи входили представники Міністерства оборони України, Служби військового капеланства ЗСУ, Служби військового капеланства НГУ, родини полеглих героїв, поранені воїни, курсанти та військові капелани.

  • 28 Травень 2024 (16:12)

    «Може бути безліч висловів — «Не маю нікого, Господи!» Але ми маємо одні одних. В одному з храмів Відня, у соборі Пресвятої родини, є бічний престіл з надписом: «Не має більшої любові, як віддати життя за своїх ближніх». Сьогодні це роблять наші захисники. Бо ми не маємо нікого, Господи, хто б нас захистив. Ми самі себе захищаємо. Наші захисники віддають за нас своє життя». На цьому наголосив єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир Груца у роздумах на неділю Розслабленого, 26 травня 2024 року.

  • 28 Травень 2024 (16:09)
    Для отця Романа Демуша та Вероніки Дякович, які представляли УГКЦ на Міжнародному конгресі, присвяченому темі синодального душпастирства молоді, ця подія стала також нагодою, щоб розповісти молоді з усього світу про те, що їхні ровесники в Україні найкращі роки свого життя проживають у контексті війни. «Українська молодь не те що мріяти не може, бо їхні мрії зруйновані, вони і спати спокійно не можуть», – каже отець Роман.
  • 28 Травень 2024 (16:07)

    В контексті збільшення конфліктів і економічних складнощів на Близькому Сході, християнські громади продовжують скорочуватися, спонукаючи до зростання рівня переслідувань.

    Інформація, надана Міжнародним християнським концерном (ICC), свідчить про те, що кожен місяць все більше християн залишають країни Близького Сходу. Ситуація є особливо тривожною в Іраку, Сирії, Палестині, а також у Єгипті та Лівані.

  • 28 Травень 2024 (12:55)

    Молоде подружжя американців, які допомагали в дитячому будинку на Гаїті, і директор місцевої християнської неурядової організації Missions in Haiti були вбиті членами озброєних банд, які місяцями контролювали цей карибський острів. Щоб покласти край насильству і відновити безпеку в країні, на Гаїті незабаром прибуде міжнародний стабілізаційний контингент під проводом кенійців.

  • 28 Травень 2024 (11:57)

    Бог дає нам знаки, щоб підняти дух віруючих. Знаки сповіщають про велике очищення, яке має прийти на людство через його невірність, як проголосила Богородиця у Фатімі. Останнім часом таких знаків було багато: сонячні та місячні затемнення, неймовірне полярне сяйво. Подібні знаки передували катастрофі Другої світової війни. Як повідомляє pch24.pl, про це пише італійський історик проф. Роберто де Маттеї.

    Надзвичайні природні явища, включно з затемненнями та полярним сяйвом, стали набагато частішими за останній рік.

  • 28 Травень 2024 (10:06)

    22 травня міжконфесійна ініціатива «Християни для України» презентувала новий мобільний додаток «Pray4UA», призначений для щоденних молитов за Україну. У критичний час, коли Україні необхідне Боже диво, ми віримо, що молитва може стати тим потужним засобом, який приведе до змін.

    Додаток створено, щоб надати людям простий і зручний інструмент для молитви за Україну, об'єднуючи воїнів, владні еліти, чоловіків, жінок, батьків і дітей, воцерковлених і невоцерковлених в одному молитовному пориві.

  • 28 Травень 2024 (09:53)

    Часом у розмовній мові ми вживаємо термін «адвокат диявола», який спочатку означав людину, що намагається виявити можливі проблеми та слабкі місця постаті, яку хочуть канонізувати. Однак сьогодні «адвоката» у Ватикані більше не існує, а його роль перебрав на себе хтось інший.

  • 28 Травень 2024 (09:48)

    Українська Греко-Католицька Церква вже 65 років має екзархат у Німеччині. Її єпископ Богдан Дзюрах хоче, щоб вона стала повноцінною єпархією.

  • 28 Травень 2024 (09:46)

    У неділю Розслабленого, 26 травня 2024 року, архиєпископ і митрополит Львівський владика Ігор Возьняк під час проповіді застановився над чудами апостола Петра та оздоровленням розслабленого Ісусом Христом. Що означають ці чудесні події для нас сьогодні?

    З цієї проповіді митрополита Ігоря Возьняка ви довідаєтеся:

  • 28 Травень 2024 (09:34)

    Чому радянська влада, як і її попередниця — російська імперія, так запекло намагалася знищити Українську Греко-Католицьку Церкву? Перш за все, тому, що УГКЦ була одним із осередків творення і гуртування українського народу як нації, духовним осердям цих процесів. Тому удари цих режимів спрямовувалися і на Церкву як релігійну інституцію, яка мала значну вагу в українському середовищі, і на її служителів — священників.

  • 28 Травень 2024 (09:31)
    Папа Франциск надіслав через Державного Секретаря Святого Престолу телеграму співчуття з приводу зсуву ґрунту в Папуа-Новій Гвінеї, що забрав, згідно з припущеннями, тисячі людських життів у важкодоступному гірському регіоні.
  • 28 Травень 2024 (09:30)

    У спеціальній Буллі з нагоди проголошення Звичайного ювілею 2025 року Святіший Отець Франциск закликав Східні католицькі Церкви «відчути себе особливо бажаними в Римі». Булла «Надія ж не засоромить» була опублікована у Ватикані 9 травня з головним посланням Ювілейного року «Нагода для всіх відродити надію».

Сторінки