ХІІІ всеукраїнський форум християнської молоді в Джублику
  • Втр, 01/09/2015 - 13:24

23-27 серпня 2015 р. Б. відбувся ХІІІ з’їзд християнської молоді в Джублику,  Іршавського р-ну, Закарпатської області під назвою «Блаженні чисті серцем…».

23 серпня – програма розпочалась урочистою святою Літургією, яку очолив о. Теодор Станинець,СПБ – організатор зустрічі молоді у Джублику. Опісля відбулась реєстрація учасників та перегляд фільму «Бог не помер», сюжет якого наша молодь дуже наполегливо обговорювала наступного дня.

24 серпня – День Незалежності України. Зранку молодь організовано в групи, деактивізувалась наполеглива праця: Lectio Divina (роздуми над святим Письмом), реколекційні науки (проповідники - о. Мелетій Рішко, ЧСВВ, о. Теодор Станинець, СПБ), спільне обговорення наболілих питань, ігри, всілякі розваги та труд над розкриттям талантів кожного зокрема. Все це справило незабутні враження на учасників з’їзду, кількість яких зросла до трьох сотень.

Для діток молодшої вікової категорії було розроблено програму «Веселих канікул з Богом». З ними працювали с. Анісія Волошин, ЧСВВ (м. Івано-Франківськ), с. Домініка Данканич, ЧСВВ (м. Мукачево) та помічники-аніматори – молодь з Ужгорода.

Ввечері організовано виїзд на «Красне Поле» поблизу м. Хуста, де була відслужена панахида за загиблими воїнами-героями, спільна молитва за мир, розгорнуто великий жовто-блакитний прапор в знак підтримки воїнів, які захищають нашу державу на Сході України, (освячений прапор заплановано передати воїнам-захиникам на передову), також вечір був прикрашений віночком патріотичних пісень з нагоди Дня Незалежності України. Опісля яскрава тепла ватра, спільна молитва та щира любов поєдналимолоді серця із Закарпаття, Львівщини, Тернопільщини, Івано-Франківщини, Хмельниччини.

25 серпня день також видався насиченим: цікаві вікторини, молитовне читання святого Письма, вистави, пародії, захоплюючі новини та спортивні ігри та багато різноманітних цікавинок.

А ввечері – концерт релігійної пісні, в якому взяли участь юні таланти з різних регіонів України, а саме: УМХ (м. Львів), молодь організації «Пласт» (м. Івано-Франківськ), молодь з парохом о.Іваном (м. Яремче), ну і, звісно, господарі сцени – молодь з Джублика. 

Брат Еміліян Семенишин, ЧБМ (м. Ужгород) разом зі своєю молодіжною спільнотою презентували виставу «Подивись на хрест»,  а дівчата з Джублика– сценку «Страждальна Україна», відтворюючи у ній такий страшний і болючий до глибини душі стан України сьогодення, де Ісус Христос з бруду і попелу піднімає рідну неньку, переможно виводячи її до слави Воскресіння і розквіту.

26 серпня після ранкових богослужінь та смачного сніданку всіх учасників з’їзду молоді чекала цікава і захоплююча «Квест гра», в якій кожна група, прямуючи своїм особливим маршрутом, змагалась з іншими командами у віднайдені захованого скарбу на фініші.

Цього дня молодь та паломники з усієї України та сусідніх держав пройшли хресною ходою, молячись за мир і Божу поміч для нашої держави. Науки під час хресної ходи виголосив о. Атанасій Чийпеш СПБ – ігумен монастиря Собору Пресвятої Богородиці у Джублику.

Продовження молитви – Архиєреська свята Літургія, яку очолили Єпископ Мілан Шашік та помічний єпископ Ніл Лущак у співслужінні більше тридцяти священиків з різних українських греко- і римо-католицьких митрополій, як також священики з Угорщини та Словаччини разом з паломниками. Близько десяти тисяч сердець злучились в єдине ціле, молитвою і жертвою просячи в Бога благословення для України.

Єрархами Мукачівської єпархії було освячено фундамент церкви Пресвятої родини, а після святої Літургії відбувся похід зі святими Тайнами відпустовою площею та адорація для молоді.

Греко-католицький священик  Вітольд Левицький з м. Долини порадував паломників концертом релігійних пісень з власного альбому «Хваліте Господа».

27 серпня після урочистої святої Літургії, яку очолив ігумен монастиря о. Атанасій Чийпеш СПБ у співслужінні дванадцяти священиків, відбулось закриття ХІІІ всеукраїнського форуму християнської молоді в Джублику.

Вдячністю, благодаттю сердець, радістю і миром наповнені, повертаємось додому, несучи в серці Христові дари, щоб ділитись ними з усіма, хто зустрінеться на життєвому шляху.

Висловлюємо щиру вдячність о. Атанасію Чийпешу СПБ – ігумену монастиря Собору Пресвятої Богородиці та о. Теодору Станинцю, СПБ за організацію і проведення молодіжного форуму у Джублику. Хай Господь щедро благословить всіх учасників з’їзду, аніматорів та організаторів. Слава Україні!

с. Домініка Данканич, ЧСВВ