У м.Горки (Білорусь) міліція увірвалася на баптистську зустріч у житловому будинку
  • Суб, 09/01/2016 - 12:50

Напередодні Різдва, 22 грудня 2015р., подружжя Михайло та Лілія Шульган, які проживають в місті Горки Могильовської області Білорусі, запросили в свій будинок 26 друзів і знайомих, щоб порозважати на тему: «Чому народився Ісус Христос?». Подружжя є членами Міжнародного союзу церков євангельських християн-баптистів.

Спілкування порушили представники Горецького райвиконкому і міліції. Начальник відділу з ідеологічної роботи Олександр Біляцький звинуватив присутніх у відсутності дозволу райвиконкому на проведення зборів. Начальник інспекції у справах неповнолітніх Світлана Іванова стала з'ясовувати, скільки неповнолітніх присутні в будинку. Зробили також кілька фотознімків. Потім головний спеціаліст відділу ЖКГ Руслан Андросов склав на Лілію Шульган як на власницю житлового будинку протокол про адміністративне правопорушення, хоча вона в цей вечір була з дитиною в лікарні Гомеля».

29 грудня подружжя викликали в райвиконком, де Лілію Шульган звинуватили у правопорушенні, передбаченому ч.1 ст.21.16 КоАП (порушення правил користування житловими приміщеннями). На питання, в чому полягає порушення, конкретної відповіді не послідувало. У заяві-скарзі подружжя відзначило, що проведення зустрічі з одновірцями в себе вдома не суперечить білоруському законодавству, а поведінку влади «можна розтлумачити, як переслідування за релігійними переконаннями».

5 січня відбулося судове засідання, на якому суддя закликав подружжя довести свою невинність працівникам райвиконкому.