Українці в ОАЕ святкують Різдво Христове
  • Птн, 08/01/2016 - 19:46

Українська громада в Об'єднаних Арабських Еміратах вдруге святкує Різдво Христове. 

Як повідомив капелан української громади в ОАЕ о. Юрій Юрчик, у Навечір'я Різдва Христового було відправлено Святкове Богослужіння у грецькій церкві Успіння Пресвятої Богородиці у Джебель Алі (Дубай). Під час Божественної літургії молилися чисельні вірні з Еміратів, а також гості-українці з Австралії. Були присутні українські дипломати на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом України в ОАЕ Юрієм Полурезом. Молитовно звучали українські колядки.

Наступного дня, 7 січня, Різдвяна Божественна літургія була відправлена у Кафедральному соборі Святого Йосифа Обручника в столиці ОАЕ м. Абу-Дабі. Богослужіння прикрасив святковий Вертеп, який приготували дорослі та маленькі члени української громади.

Наступного тижня, а саме 14 січня, у Дубаї також відбудеться спільне святкування Різдва Христового. Почесним гостем запрошений українській співак Тарас Чубай, який разом з українцями в Еміратах співатиме Різдвяні колядки. Під час святкування планується благодійний аукціон, зібрані кошти з якого будуть направлені до Національного інституту раку у Києві. Нагадаємо, діти, які проходять лікування в київському Інституті раку, вже отримували благодійну допомогу від українців з ОАЕ у грудні на свято Св. Миколая.

Українська громада в ОАЕ щиро вітає українців по всьому світу із Світлим Святом - Різдвом Христовим!