Суспільство

  • П'ятниця, Червень 21, 2024 - 11:55

    Нове дослідження, проведене Американським біблійним товариством, виявило зв’язок між готовністю прощати та рівнем людського процвітання

    Згідно зі звітом, позитивні стосунки з Біблією є найсильнішим показником процвітання серед наймолодшої групи американців.

    Про це пише slovoproslovo.infо з посиланням на christianpost.com.

  • Четвер, Червень 20, 2024 - 18:21

    У Таїланді, де переважну більшість населення становлять буддисти, легалізовано т. зв «одностатеві подружжя». Таким чином, ця країна стала першою країною в Південно-Східній Азії і третьою в Азії (після Тайваню і Непалу), яка запровадила законодавство, що дозволяє т.зв. гомосексуальні «подружжя». Перші легальні «весілля» таких пар ЛГБТ-активісти очікують у жовтні.

  • Четвер, Червень 20, 2024 - 15:42

    У вівторок, 18 червня, у Києві відбулося засідання Міжконфесійної ради з питань військового капеланства при Міністерстві Оборони України. Під час засідання було обрано нового Голову ради. Ним став ординарій Харківсько-Запорізький єпископ Павло Гончарук.

  • Четвер, Червень 20, 2024 - 15:35

    На полях заходу, що відбувався в італійському сенаті, Державний Секретар Святого Престолу серед іншого поділився з журналістами думками про саміт миру в Швейцарії та про причини слабкості міжнародних організацій.

     

  • Середа, Червень 19, 2024 - 23:37

    У суботу, 15 червня, у Полтаві під час Зʼїзду молоді Харківського екзархату відбувся круглий стіл «Їсти, щоб жити» VS «Жити, щоб їсти» в межах екопросвітницького проєкту «СпоЖити», який організовує Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ.

    Про це повідомили на сайті «ДивенСвіт».

  • Середа, Червень 19, 2024 - 23:31

    У межах роботи Інституту постійної формації відбулася зустріч з представниками ТЦК та СП стосовно питань мобілізації та служіння військового капелана у Збройних силах України.

  • Середа, Червень 19, 2024 - 10:41

    Згідно з дослідженнями, проведеними християнськими організаціями, більшість британських католиків відчувають ворожість свого суспільства, якщо відкрито говорять про свою віру. Ризик спричиняє до того, що вони замість проповідувати Євангеліє, приховують найцінніший скарб, який їм даний, – віру.

    Згідно з опитуванням, проведеним «Voice for Justice UK» на вибірці з 1500 респондентів, 56% християни зустрічаються з ворожістю або глузуванням, коли публічно заявляють про свою відданість Євангелію. 18% опитаних вважають, що вони стали жертвами дискримінації.

  • Понеділок, Червень 17, 2024 - 15:08

    16 червня завершився Саміт миру у Швейцарії, який зібрав представників 101 держави та міжнародної організації заради досягнення справедливого і стійкого миру для України. Протягом останніх місяців було виголошено дуже багато заяв із сподіваннями на цю подію та очікуванням широкого міжнародного консенсусу щодо російсько-української війни.

  • Понеділок, Червень 17, 2024 - 13:41

    Небайдужість ветеранів, діючих військових, членів молодіжних консервативно-націоналістичних об’єднань та християнських активістів не дозволила учасникам ЛГБТ-угрупувань провести 16 червня повноцінний гей-парад у Києві.

  • Субота, Червень 15, 2024 - 21:12

    12 червня у приміщенні Патріаршої курії УГКЦ під головуванням Блаженнішого Святослава відбулося засідання Секретаріату Наради Християнських Церков України, на якому було розглянуто низку питань щодо служіння Церков під час війни в духовній, освітній та гуманітарній сферах.

    Про це йдеться на сайті Інституту релігійної свободи.

  • Субота, Червень 15, 2024 - 21:07

    Сенат США відхилив два законопроекти про екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ). Хоча ця “процедура”, що суперечить моральному вченню Католицької Церкви, користується підтримкою значної частини американського суспільства, політики наразі мають проблеми з її врегулюванням через цьогорічне рішення Верховного суду Алабами, який вказав, що запліднена яйцеклітина – це особа і не можна позбуватися так званих зайвих ембріонів, які зазвичай знищують після успішної імплементації заплідненої яйцеклітини в організм жінки.

  • Субота, Червень 15, 2024 - 14:18

    Перший в Україні громадський простір «Вибір» для військових, ветеранів та членів їх родин на базі Будинку офіцерів запрацював сьогодні, 13 червня, у Львові. Про це повідомляє Львівська обласна рада.

  • Субота, Червень 15, 2024 - 14:04
    Під час саміту «Великої сімки», що відбувається в Італії, Папа Франциск виступив на відкритій сесії за участю інших глав держав і урядів, присвяченій викликам, пов’язаним зі штучним інтелектом. Він поділився думками про можливості та виклики, пов’язані з новітніми технологіями, наголошуючи на тому, що людство приречене на майбутнє без надії, якщо позбавити людей можливості приймати рішення щодо свого життя, віддавши його машинам.
     
  • П'ятниця, Червень 14, 2024 - 14:18

    Звідки черпати сили в час війни? Пресслужба Львівської Архиєпархії ініціювала зустріч із представниками львівських медіа.

    Розпочався захід з молитви до Ісуса Христа, яку попровадив Митрополит Ігор.

  • Четвер, Червень 13, 2024 - 14:36

    У цьогорічному посланні до VIII Всесвітнього Дня бідних Святіший Отець підкреслює важливість бути солідарними з бідними, відкривати їм Бога, а також засуджує тих, хто спричиняє насильство через війни.

    У четвер, 13 червня 2024 р., опубліковане послання Папи Франциска з нагоди VIII Всесвітнього Дня бідних, який відзначатиметься цьогоріч 17 листопада. У ньому Святіший Отець роздумує над словами із книги Сираха: «Мольба з уст бідного йде до вух Божих (Сир. 21,5), закликаючи, щоб завдяки розпізнаванню Христа в бідних, молитва стала способом розділити з ними їхні страждання.

  • Середа, Червень 12, 2024 - 15:10

    Спортсмени тренуються дедалі інтенсивніше, організатори завершують підготовку, а понад 120 капеланів різних релігій готуються до чергового виклику – духовної підтримки понад 10 000 олімпійців з усього світу, особливо тих, чиї мрії здобути медаль на Паризьких Іграх не здійсняться.

  • Вівторок, Червень 11, 2024 - 21:44

    Попри заборону проведення масових заходів під час дії воєнного стану, лгбт-угрупування планують зробити гей-парад у Києві. Своїми діями вони можуть спричинити ряд негативних наслідків для України. Це можуть бути конфлікти у суспільстві. Загрозою публічної лгбт-пропаганди також є загострення демографічної кризи та привід для Москви негативно впливати на західні країни щодо допомоги Україні.

  • Вівторок, Червень 11, 2024 - 16:17

    Уявіть собі світ, який одночасно одержимий сексом і виступає проти народження дітей, в якому дівчат змушують виходити заміж до досягнення статевої зрілості, а аборт є прийнятним засобом переривання ганебної вагітності, але часто призводить до стерилізації або смерті матері. У цьому світі дітовбивство, особливо немовлят, народжених дівчатками або інвалідами, є законним і поширеним, а тих, кому пощастило врятуватися, змушують займатися проституцією. І через це узаконене «гендерне вбивство» на кожні 100 жінок припадає приблизно 131 і 140 чоловіків.

     

  • Вівторок, Червень 11, 2024 - 15:51

    В Австралії релігійна свобода все більше обмежується, а законодавчі та бюрократичні дії можуть знищити саму суть релігійної свободи, заявив Архиєпископ Сіднея Ентоні Фішер OP.

    Єрарх наголосив, що останнім часом ці зміни посилилися і стосуються, наприклад, дій на захист людського життя.

  • Вівторок, Червень 11, 2024 - 11:56

    Ще одного священника викрадено у штаті Кадуна на північному заході Нігерії.

    Генеральний вікарій єпархії Кафанчан, Нігерія, засудив викрадення ще одного священника в цьому районі. Про це повідомляє англійська служба Vatican News.

    “Ми молимося за безпечне звільнення отця Укеха, – сказав отець Еммануель Казах Фавех, – та водночас ми засуджуємо безперервні викрадення з метою викупу невинних і беззахисних громадян наших парафій”.

Сторінки