Папа Римський

  • Понеділок, Червень 17, 2024 - 19:51

    “Бенедикт зрікся через свою чесність”, — сказав Франциск в інтерв’ю Хав’єру Мартінесу-Брокалю, представнику Ватикану для іспанської щоденної газети ABC. У понеділок римська щоденна газета La Repubblica опублікувала фрагмент книги "Il successore. I miei ricordi di Benedetto XVI" (Наступник. Мої спогади про Бенедикта XVI), виданої видавництвом Marsilio і тепер доступної в італійських книгарнях. Книга стала результатом трьох розмов між аргентинським Папою та автором, які відбулися у період із липня 2023 року до січня 2024 року.

  • Неділя, Червень 16, 2024 - 16:01
    Зустрічаючись у неділю з паломниками, Папа Франциск коментував притчу Ісуса, Який порівнює Боже царство із проростанням насіння, яке землероб кидає в землю, а далі воно проростає невидимо для ока. Святіший Отець зазначив, що й ми покликані наслідувати Бога, Який щедро дає нам свою благодать і терпеливо очікує, коли ми принесемо плід.
  • Неділя, Червень 16, 2024 - 16:00
    Перед тим, як завершити недільну зустріч з паломниками традиційним проханням молитися за нього, Папа Франциск також закликав молитися за народи, що страждають від війни, згадавши і про Україну, а також представив нового блаженного мученика, що постраждав і від нацистів, і від комуністів, як теж скерував свою думку до ДР Конго, де знову спалахнув конфлікт.

    Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 16 червня 2024 р., Папа Франциск скерував думку до Польщі, де напередодні був проголошений блаженним священник, якого вбили прибічники комуністичного режиму.

  • Субота, Червень 15, 2024 - 21:20

    Зустрічаючись із керівниками великих підприємств і банків, що стараються втілювати постулати енцикліки «Laudato si’», Папа Франциск нагадав їм про відповідальність, яка виходить далеко за межі очолюваних ними структур.

     

  • Субота, Червень 15, 2024 - 21:16

    У День захисту людей похилого віку Папа Франциск повторив через пост у соціальній мережі «X» свій постійний заклик протистояти «отруйній культурі відкидання».

     

    «Як же часто до літніх людей ставляться мов до непотребу, залишаючи їх напризволяще, що є справжньою прихованою евтаназією! Це наслідок тієї культури відкинення, яка завдає стільки шкоди нашому світові. Ми всі покликані протистояти цій отруйній культурі відкинення!»

  • Субота, Червень 15, 2024 - 14:04
    Під час саміту «Великої сімки», що відбувається в Італії, Папа Франциск виступив на відкритій сесії за участю інших глав держав і урядів, присвяченій викликам, пов’язаним зі штучним інтелектом. Він поділився думками про можливості та виклики, пов’язані з новітніми технологіями, наголошуючи на тому, що людство приречене на майбутнє без надії, якщо позбавити людей можливості приймати рішення щодо свого життя, віддавши його машинам.
     
  • П'ятниця, Червень 14, 2024 - 17:17

    Зустріч відбулася в Борґо-Еньяція на півдні Італії в рамках відкритої сесії саміту «Великої сімки».

     

    У п’ятницю, 14 червня 2024 р., Папа Франциск зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським. Зустріч відбулася в південноіталійському містечку Борґо-Еньяція, куди Святіший Отець прибув для того, щоб взяти участь у відкритій сесії зустрічі G7. Зазначимо, що це третя зустріч Папи Франциска з Володимиром Зеленським, якого він приймав у Ватикані 8 лютого 2020 року та 13 травня 2023 року.

  • П'ятниця, Червень 14, 2024 - 13:47
    Святіший Отець написав передмову до книги «Ігри миру», яка презентує розповіді багатьох спортсменів, висвітлюючи, зокрема, цінності Олімпійських та Паралімпійських ігор.

    У п’ятницю, 14 червня 2024 р., побачила світ книга «Ігри миру. Душа Олімпійських та Параолімпійських ігор» за редакцією Вінченцо Паррінелло, італійського спортивного діяча й генерала податкової поліції у відставці, передмову до якої написав Папа Франциск.

  • П'ятниця, Червень 14, 2024 - 13:44
    У центрі уваги переговорів – виконання двосторонньої угоди, суспільно-економічна ситуація в країні, міграція та війни, що тривають у світі.
  • П'ятниця, Червень 14, 2024 - 13:43
    Зустрічаючись із артистами гумористичного жанру, Святіший Отець виокремив їхній талант, який пробуджує критичне мислення та допомагає дивитися на реальність з її протиріччями.
  • Четвер, Червень 13, 2024 - 14:37

    Відповіді на енцикліку Івана Павла ІІ про єдність між християнами та підсумки екуменічного діалогу на тему служіння першості в Церкві, підсумовані конкретними пропозиціями та порадами. Дослідницький документ такого змісту приготувала Дикастерія сприяння єдності між християнами.

  • Четвер, Червень 13, 2024 - 14:36

    У цьогорічному посланні до VIII Всесвітнього Дня бідних Святіший Отець підкреслює важливість бути солідарними з бідними, відкривати їм Бога, а також засуджує тих, хто спричиняє насильство через війни.

    У четвер, 13 червня 2024 р., опубліковане послання Папи Франциска з нагоди VIII Всесвітнього Дня бідних, який відзначатиметься цьогоріч 17 листопада. У ньому Святіший Отець роздумує над словами із книги Сираха: «Мольба з уст бідного йде до вух Божих (Сир. 21,5), закликаючи, щоб завдяки розпізнаванню Христа в бідних, молитва стала способом розділити з ними їхні страждання.

  • Четвер, Червень 13, 2024 - 14:35

    Беручи участь у відкритій частині зустрічі «Великої сімки» на півдні Італії, Папа Франциск проведе також двосторонні зустрічі.

    Як вже повідомлялося, відповідаючи на запрошення Глави Уряду Італії Джорджії Мелоні, Папа Франциск візьме участь у саміті «Великої сімки» під головуванням Італії, який від 13 до 15 червня 2024 р. відбувається в Борґо-Еньяція, в регіоні Апулія на півдні країни. В п’ятницю, 14 червня, Святіший Отець виступить на сесії, присвяченій штучному інтелекту, відкритій для країн, які не є членами G7.

  • Четвер, Червень 13, 2024 - 14:32

    У Ватикані представлено документ Дикастерії сприяння єдності між християнами, який підсумовує екуменічний діалог навколо ролі Папи Римського та здійснення Петрової першості.

  • Середа, Червень 12, 2024 - 16:23

    Під час зустрічі у вівторок із приблизно 160 священниками в Салезіанському Папському Університеті Папа Франциск знову обговорив питання прийому гомосексуалістів до семінарій.

    Пресслужба Ватикану повідомила, що під час закритої зустрічі Папа повернувся до теми прийому чоловіків “із гомосексуальними нахилами до семінарій, нагадуючи необхідність ласкаво приймати їх і супроводжувати у Церкві та повторюючи розсудливу вказівку Дикастерії у справах Духовенства щодо їхнього вступу до семінарії”. Про це повідомляє CNA.

  • Середа, Червень 12, 2024 - 12:11

    Завершуючи середову зустріч з паломниками, Папа Франциск скерував думку до народів, які страждають від війни, почавши від «мученицької України».

    Наприкінці загальної аудієнції в середу, 12 червня 2024 р., що відбувалася напередодні літургійного спомину святого Антонія Падуанського, Папа Франциск вказав на приклад цього проповідника й оборонця вбогих у своєму вітанні, адресованому молоді, хворим, похилим віком і молодятам. Він побажав, щоб цей приклад «пробудив у кожного бажання наслідувати його життя, стаючи таким чином вірогідними свідками Євангелія», а тоді додав:

  • Середа, Червень 12, 2024 - 12:10
    Під час загальної аудієнції Папа Франциск говорив про роль Святого Духа в об’явленні Бога, свідченням якого є Біблія. Він наголосив на важливості завжди мати при собі Святе Письмо, а священників закликав не виголошувати надто довгі проповіді.
  • Вівторок, Червень 11, 2024 - 22:13
    В актовому залі Папського Салезіянського Університету Папа Франциск поспілкувався з душпастирями, що мають досвід від 10 до 40 років служіння.
  • Понеділок, Червень 10, 2024 - 17:31

    Уже цього четверга Апостольський Престіл оприлюднить важливий документ. Він стосуватиметься розуміння папства. Мета його публікації – зміцнення діалогу з некатоликами та підготовка шляху до визнання примату Папи іншими християнськими спільнотами.

  • Понеділок, Червень 10, 2024 - 16:50
    Вдруге здійснивши візит до міської управи Вічного Міста, Папа Франциск поділився думками про його універсальне покликання, побажавши, щоб Святий Рік став можливістю проявити якнайкращі риси.

Сторінки