Митрополит Володимир взяв участь у святкуванні 354-ліття Івано-Франківська
  • Суб, 07/05/2016 - 19:36

Сьогодні столиці Прикарпаття – м. Івано-Франківськ – 354 роки від дня заснування. Урочисті заходи з цієї нагоди розпочались урочистою ходою керівництва, містян та гостей від площі ім. І. Франка до Ратуші. На головній будівлі міста Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир, спільно з владиками УПАЦ Андрієм (Абрамчуком) та УПЦ (КП) Йоасафом (Васильківом) екуменічно відслужили молебень до Пресвятої Богородиці та помолились до Господа, просячи заступництва та благословення для містян на Батьківщини нашої України.

Після молебня Митрополит Володимир звернувся до громади з словами привітання.

Відтак мешканців Івано-Франківська привітав міський голова Руслан Марцінків. Далі всі вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих героїв Небесної Сотні та бійців АТО.

Після вітальних слів Руслан Марцінків розрізав святковий 110-кілограмовий торт та пригощав франківців і гостей міста.

Як відомо, День міста у Франківську щороку святкують у травні.

З 1662 до 1772 року і з 1918 до 1939 року мало назву Станиславів. З 1939 року радянською владою було повернуто австрійську назву Станіслав, а 9 листопада 1962 року з нагоди 300-річчя місто було перейменовано на Івано-Франківськ. Дата заснування міста точно не визначена, проте достеменно відомо, що 1662 року Станиславів отримав магдебурзьке право. Цей рік і вважають офіційною датою заснування міста.