Переслідування

  • Четвер, Червень 13, 2024 - 17:29

    Відповідно до звіту, підготовленого нікарагуанською правозахисницею Мартою Моліною, режим президента Нікарагуа Даніеля Ортеги вживає цілеспрямованих заходів для систематичного переслідування та утиску католиків.

  • Середа, Червень 12, 2024 - 14:08

    У нігерійському штаті Кадуна бандити знову напали на плебанію і викрали священника. Їхньою жертвою став о. Габріель Уке, парох села Заман Дабо. Напад стався у ніч на неділю, 9 червня. І вже у вівторок з’явилася радісна звістка про звільнення священника. Про це повідомляє Vatican News.

  • Вівторок, Червень 11, 2024 - 11:56

    Ще одного священника викрадено у штаті Кадуна на північному заході Нігерії.

    Генеральний вікарій єпархії Кафанчан, Нігерія, засудив викрадення ще одного священника в цьому районі. Про це повідомляє англійська служба Vatican News.

    “Ми молимося за безпечне звільнення отця Укеха, – сказав отець Еммануель Казах Фавех, – та водночас ми засуджуємо безперервні викрадення з метою викупу невинних і беззахисних громадян наших парафій”.

  • Четвер, Червень 6, 2024 - 17:44

    На 35-ту річницю масового вбивства на площі Тяньаньмень Release International попереджає, що переслідування християн у Китаї поширюється на Гонконг. Нові закони загрожують свободі релігії та можуть змусити священиків порушити таємницю сповіді.
    Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на christianpost.com.

    Масове вбивство на площі Тяньаньмень в Пекіні 4 червня 1989 року жорстоко придушило про-демократичні протести й відзначило посилення переслідування християн.

  • Середа, Червень 5, 2024 - 12:55

    Щороку церкви усього світу відзначають Відбувся Міжнародний день молитви за переслідуваних християн, яких налічуються більше ніж 340 мільйонів

    У 2021 році наглядова группа в США International Christian Concern заявила: “Перше, про що просять переслідувані християни, – це молитися за них”.

    День молитви – це час для того, щоб згадати в молитві усіх, хто розділяє нашу віру, але не має тієї свободи, яку маємо ми, пише poklik.media.

  • П'ятниця, Травень 31, 2024 - 17:22

    8 і 9 червня перед офісом соціалістичної влади Іспанії мають з'явитися християнські символи та молитви на вервиці. З ініціативи мирян перед будівлею PSOE (Іспанська Соціалістична Робітнича Партія) католики проситимуть про навернення своєї батьківщини та повернення до її християнської ідентичності. Уряд Педро Санчеса хоче перешкодити цим планам. Делегат лівого Кабінету Міністрів опублікував заборону на проведення молитов.

  • Вівторок, Травень 28, 2024 - 16:07

    В контексті збільшення конфліктів і економічних складнощів на Близькому Сході, християнські громади продовжують скорочуватися, спонукаючи до зростання рівня переслідувань.

    Інформація, надана Міжнародним християнським концерном (ICC), свідчить про те, що кожен місяць все більше християн залишають країни Близького Сходу. Ситуація є особливо тривожною в Іраку, Сирії, Палестині, а також у Єгипті та Лівані.

  • Вівторок, Травень 28, 2024 - 12:55

    Молоде подружжя американців, які допомагали в дитячому будинку на Гаїті, і директор місцевої християнської неурядової організації Missions in Haiti були вбиті членами озброєних банд, які місяцями контролювали цей карибський острів. Щоб покласти край насильству і відновити безпеку в країні, на Гаїті незабаром прибуде міжнародний стабілізаційний контингент під проводом кенійців.

  • Четвер, Травень 16, 2024 - 11:01

    У четвер, 16 травня, речник Польської провінції Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної о. Павел Ґомуляк ОМІ повідомив актуальну інформацію про становище двох білоруських місіонерів облатів, які 8 травня були заарештовані міліцією у Вітебській області.

    Офіційне повідомлення оприлюднила сторінка Польської провінції Згромадження.

  • Вівторок, Травень 14, 2024 - 11:43

    Глава Конференції Католицьких Єпископів Білорусі архиєпископ Юзеф Станевський звернувся до вірних із закликом молитися за священників, монахів, семінаристів і тих, хто думає над вступом цього року до духовної семінарії чи до монастиря.

  • Понеділок, Травень 13, 2024 - 12:47

    Як повідомлялося, 8 травня в Білорусі затримали двох священників зі Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної. Польська провінція, до юрисдикції якої належить Місія на тих теренах, дякує за солідарність та просить про подальшу молитву в намірах священників.

  • П'ятниця, Травень 10, 2024 - 12:50

    В Урочистість Вознесіння Господнього парафія Матері Божої Фатімської у Шуміліно (Вітебська область, Білорусь) залишилась без священників. Напередодні, 8 травня, отців Андрія Юхневича ОМІ та Павла Лемеха ОМІ затримали після зустрічі духовенства та богопосвячених осіб Вітебської дієцезії.

    Про обставини затримання розповіли парафіяни: «Коли всі роз’їхалися, до костелу під’їхали три машини з міліцією, всі були в цивільному. Оглянули приміщення і забрали отця Павла. Водночас отця Анджея затримали в дорозі – він їхав на зустріч».

  • Четвер, Травень 9, 2024 - 13:41

    Нігерія залишається країною із найбільшою кількістю жертв серед християн за останній час. Ісламські бойовики регулярно здійснюють напади на християнські поселення в центральних та північних регіонах і вирізають мешканців, включно із жінками та дітьми.

  • Вівторок, Травень 7, 2024 - 13:57

    Кардинал Фрідолін Амбонго є Архиєпископом Кіншаси, столиці Демократичної Республіки Конго, головою Платформи співпраці всіх африканських єпископів. Цей видатний відомий, серед іншого, своєю критикою ватиканської декларації «Fiducia Supplicans», яка дозволяє уділяти «нелітургійні» благословення одностатевим парам. Тепер, окрім «веселкової революції» з Ватикану, він отримав ще одного противника. Президенту його країни Феліксу Чісекеді набридла заангажованість кардинала у справи державної ваги. За турботу про долю співвітчизників кардинала звинуватили в підривній діяльності.

  • Четвер, Квітень 25, 2024 - 16:57

    Мусульманські екстремісти підпалили кілька будинків християн у провінції Мінья на півдні Єгипту, продовжуючи антихристиянське насильство менш ніж за два тижні до святкування цими християнами Великодня.

    За даними «The New Arab», коли антихристиянським фанатикам не вдалося позбавити християн їхніх будинків у відплату за спробу побудувати церкву в селі Аль-Фавахер, вони спалили будинки ввечері 23 квітня, інформує CNA.

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 17:36

    Понад 50 років тому кампуси університетів стали притулком лівого авангарду в США. Наразі ситуація не змінилася. Коли з’являється яскравий привід для бунту лівої «пробудженої» молоді (війна у В'єтнамі чи BLM), то це починається з університетів. Тепер причина — це війна на Близькому Сході.

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 16:45

    Переслідування християн на окупованих територіях мають системний характер і тривалість окупації прямо пов’язана із загрозою для українських церков. Голова Державної служби етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський в ефірі Громадського радіо повідоми про вбивство щонайменше 40 пасторів і священників та викрадення сотень служителів. Також у період повномасштабної війни росіяни знищили чи пошкодили понад 630 культових споруд.

  • П'ятниця, Квітень 19, 2024 - 11:31
    У Північній Кореї, в країні з найбільшим рівнем державного контролю у світі, християнська віра знаходиться під жорстоким пригніченням. Сотні тисяч віруючих страждають або загинули, утримувані у нелюдських умовах у гулагах, а решта живе у страху та таємниці.
     
  • Середа, Квітень 17, 2024 - 13:56

    У квітні згадують одну з найтрагічніших сторінок історії кінця ХХ століття – геноцид у Руанді, під час якого лише за сто днів було вбито понад мільйон осіб.

    Геноцид у Руанді залишається в пам'яті людства яскравим прикладом того, скільки зла може спричинити розпалювання ненависті та ворожнечі. Своїм свідченням про ті трагічні події в інтерв’ю Vatican News поділився кардинал Антуан Камбанда, архиєпископ Кігалі.

  • Вівторок, Квітень 16, 2024 - 15:32

    Найкращою відповіддю на насильство і страх є молитва і мир, заявив архиєпископ Ентоні Фішер після нападу на ассирійського єпископа Мар Марі Еммануїла 15 квітня 2024 року.

    “Закликаю віруючих не реагувати на ці події зі страхом, уникаючи місць культу, боячись нових нападів, чи з гнівом, беручи участь в актах розправи чи помсти. Найкраща відповідь на насильство і страх – це молитва і спокій”, – сказав католицький архиєпископ Сіднея.

Сторінки