Суспільство

  • Понеділок, Червень 17, 2024 - 15:08

    16 червня завершився Саміт миру у Швейцарії, який зібрав представників 101 держави та міжнародної організації заради досягнення справедливого і стійкого миру для України. Протягом останніх місяців було виголошено дуже багато заяв із сподіваннями на цю подію та очікуванням широкого міжнародного консенсусу щодо російсько-української війни.

  • Понеділок, Червень 17, 2024 - 13:41

    Небайдужість ветеранів, діючих військових, членів молодіжних консервативно-націоналістичних об’єднань та християнських активістів не дозволила учасникам ЛГБТ-угрупувань провести 16 червня повноцінний гей-парад у Києві.

  • Субота, Червень 15, 2024 - 21:12

    12 червня у приміщенні Патріаршої курії УГКЦ під головуванням Блаженнішого Святослава відбулося засідання Секретаріату Наради Християнських Церков України, на якому було розглянуто низку питань щодо служіння Церков під час війни в духовній, освітній та гуманітарній сферах.

    Про це йдеться на сайті Інституту релігійної свободи.

  • Субота, Червень 15, 2024 - 21:07

    Сенат США відхилив два законопроекти про екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ). Хоча ця “процедура”, що суперечить моральному вченню Католицької Церкви, користується підтримкою значної частини американського суспільства, політики наразі мають проблеми з її врегулюванням через цьогорічне рішення Верховного суду Алабами, який вказав, що запліднена яйцеклітина – це особа і не можна позбуватися так званих зайвих ембріонів, які зазвичай знищують після успішної імплементації заплідненої яйцеклітини в організм жінки.

  • Субота, Червень 15, 2024 - 14:18

    Перший в Україні громадський простір «Вибір» для військових, ветеранів та членів їх родин на базі Будинку офіцерів запрацював сьогодні, 13 червня, у Львові. Про це повідомляє Львівська обласна рада.

  • Субота, Червень 15, 2024 - 14:04
    Під час саміту «Великої сімки», що відбувається в Італії, Папа Франциск виступив на відкритій сесії за участю інших глав держав і урядів, присвяченій викликам, пов’язаним зі штучним інтелектом. Він поділився думками про можливості та виклики, пов’язані з новітніми технологіями, наголошуючи на тому, що людство приречене на майбутнє без надії, якщо позбавити людей можливості приймати рішення щодо свого життя, віддавши його машинам.
     
  • П'ятниця, Червень 14, 2024 - 14:18

    Звідки черпати сили в час війни? Пресслужба Львівської Архиєпархії ініціювала зустріч із представниками львівських медіа.

    Розпочався захід з молитви до Ісуса Христа, яку попровадив Митрополит Ігор.

  • Четвер, Червень 13, 2024 - 14:36

    У цьогорічному посланні до VIII Всесвітнього Дня бідних Святіший Отець підкреслює важливість бути солідарними з бідними, відкривати їм Бога, а також засуджує тих, хто спричиняє насильство через війни.

    У четвер, 13 червня 2024 р., опубліковане послання Папи Франциска з нагоди VIII Всесвітнього Дня бідних, який відзначатиметься цьогоріч 17 листопада. У ньому Святіший Отець роздумує над словами із книги Сираха: «Мольба з уст бідного йде до вух Божих (Сир. 21,5), закликаючи, щоб завдяки розпізнаванню Христа в бідних, молитва стала способом розділити з ними їхні страждання.

  • Середа, Червень 12, 2024 - 15:10

    Спортсмени тренуються дедалі інтенсивніше, організатори завершують підготовку, а понад 120 капеланів різних релігій готуються до чергового виклику – духовної підтримки понад 10 000 олімпійців з усього світу, особливо тих, чиї мрії здобути медаль на Паризьких Іграх не здійсняться.

  • Вівторок, Червень 11, 2024 - 21:44

    Попри заборону проведення масових заходів під час дії воєнного стану, лгбт-угрупування планують зробити гей-парад у Києві. Своїми діями вони можуть спричинити ряд негативних наслідків для України. Це можуть бути конфлікти у суспільстві. Загрозою публічної лгбт-пропаганди також є загострення демографічної кризи та привід для Москви негативно впливати на західні країни щодо допомоги Україні.

  • Вівторок, Червень 11, 2024 - 16:17

    Уявіть собі світ, який одночасно одержимий сексом і виступає проти народження дітей, в якому дівчат змушують виходити заміж до досягнення статевої зрілості, а аборт є прийнятним засобом переривання ганебної вагітності, але часто призводить до стерилізації або смерті матері. У цьому світі дітовбивство, особливо немовлят, народжених дівчатками або інвалідами, є законним і поширеним, а тих, кому пощастило врятуватися, змушують займатися проституцією. І через це узаконене «гендерне вбивство» на кожні 100 жінок припадає приблизно 131 і 140 чоловіків.

     

  • Вівторок, Червень 11, 2024 - 15:51

    В Австралії релігійна свобода все більше обмежується, а законодавчі та бюрократичні дії можуть знищити саму суть релігійної свободи, заявив Архиєпископ Сіднея Ентоні Фішер OP.

    Єрарх наголосив, що останнім часом ці зміни посилилися і стосуються, наприклад, дій на захист людського життя.

  • Вівторок, Червень 11, 2024 - 11:56

    Ще одного священника викрадено у штаті Кадуна на північному заході Нігерії.

    Генеральний вікарій єпархії Кафанчан, Нігерія, засудив викрадення ще одного священника в цьому районі. Про це повідомляє англійська служба Vatican News.

    “Ми молимося за безпечне звільнення отця Укеха, – сказав отець Еммануель Казах Фавех, – та водночас ми засуджуємо безперервні викрадення з метою викупу невинних і беззахисних громадян наших парафій”.

  • Понеділок, Червень 10, 2024 - 16:37

    Щороку місяць гомосексуальної гордості демонструє певні тенденції сприйняття / не сприйняття пропаганди ЛГБТ. Останнім часом простежуються досить цікаві тенденції в США, де власне і зароджуються тренди. Цього року спостерігається зменшення активності бізнесу в підтримці так званих проєктів, що викликано торішніми бойкотами за участю консервативної громадськості.

  • П'ятниця, Червень 7, 2024 - 17:16

    Секретар Святого Престолу у справах стосунків з державами та міжнародними організаціями взяв участь у святкуванні Дня незалежності Ізраїлю, де наголосив на закликах Папи про звільнення заручників, які перебувають в руках ХАМАСу, та до співпраці у боротьбі з антисемітизмом. Але й антихристиянські дії єврейських екстремістів, за його словами, заслуговують на осуд. Зіткнувшись з «серйозною військовою відповіддю» в Газі, додав він, Святий Престол не може залишатися «морально байдужим».

     

  • П'ятниця, Червень 7, 2024 - 12:10

    Кількість абортів в американському штаті Індіана впала на 98 відсотків. Дані, оприлюднені Департаментом охорони здоров'я штату, показують, що в першому кварталі цього року було вбито 45 дітей, у порівнянні з 1931 дитиною за той самий період роком раніше.

    В Індіані захист життя ненароджених дітей запровадили після рішення Верховного суду 2022 року, який визнав відсутність конституційних гарантій свободи вбивати дітей. В Індіані аборти наразі дозволені за обмежених обставин, наприклад, коли життя матері знаходиться під загрозою.

  • П'ятниця, Червень 7, 2024 - 11:48

    Молитовну ініціативу організовує Міжнародний Форум Католицької Акції в річницю молитви за мир у Святіший Землі, що відбулася у Ватиканських садах 2014 року.

     

  • П'ятниця, Червень 7, 2024 - 11:10

    У надскладний час війни, коли росія з дня у день продовжує нищити українців, українські сімʼї потребують особливого захисту, піклування та підтримки. Адже чимало родин сьогодні розділені, діти чекають своїх батьків та матерів з війни. А хтось проживає втрату найрідніших…

  • Четвер, Червень 6, 2024 - 17:35

    Потрійним закликом до молитви – за навернення тих, хто розпалює війни, за відвагу для миротворців і за жертви війн – завершується послання Папи Франциска до учасників пропам’ятних заходів з нагоди 80-річчя висадки в Нормандії.

     

  • Четвер, Червень 6, 2024 - 17:26

    У другий день духовно-формаційного семінару, який ПМВ цьогоріч проводить в Афінах, учасникам розповіли, як розпізнати депресивні і стресові стани у людей, і як священники можуть допомогти українцям, які отримали психологічні травми внаслідок війни.

Сторінки